Γεύση

Παγωτό βελτιώνει τις… αθλητικές επιδόσεις!

"Ποιος είπε ότι οι υγιεινές τροφές πρέπει να έχουν άσχημη γεύση;"

“Ποιος είπε ότι οι υγιεινές τροφές πρέπει να έχουν άσχημη γεύση;”. Αυτό είναι το ερώτημα ενέπνευσε τον Ιταλό καρδιολόγο Δρ Valerio Sanguigni να δημιουργήσει ένα νόστιμο παγωτό με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των αθλητικών επιδόσεων.

Τα αντιοξειδωτικά έχει αποδειχτεί πως κάνουν καλό στην υγεία, ενώ διατηρούνται καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.Για τον λόγο αυτόν, επέλεξε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και τις έβαλε στο παγωτό του…Σκόνη κακάο, φουντούκια και πράσινο τσάι -σε μια μυστική συνταγή που δεν αποκαλύπτει- αποτελούν τα βασικά συστατικά του παγωτού του. Μάλιστα έκανε και ένα πείραμα επιλέγοντας δύο ομάδες φοιτητών που έκαναν στατικό ποδήλατο. Στην πρώτη έδωσε κανονικό παγωτό και στη δεύτερη το δικό του. Το αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές της δεύτερης ομάδας να έχουν διπλάσια αντοχή και ενέργεια από τους άλλους. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Nutrition.