Αθλητισμός

Ίντερ: ο Στραματσόνι, ο ντε Μπουρ και η… κατάρα του Μουρίνιο

O Zοζέ Μουρίνιο ανέλαβε την Ίντερ το 2008 και αποχώρησε το 2010. Έξι χρόνια μετά άλλος προπονητής δεν μπορεί να στεριώσει στον πάγκο της ομάδας και να την οδηγήσει σε τίτλους.

Δύο χρόνια ήταν αρκετά για τον Πορτογάλο τεχνικό να κατακτήσει τα πάντα με τους «νερατζούρι». Πήρε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ και φυσικά τη σεζόν 2009-10 πανηγύρισε και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά έφτιαξε βαλίτσες και φεύγοντας άφησε πίσω του συντρίμμια.

Ουδείς από τους εννέα προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της Ίντερ τα τελευταία έξι χρόνια κατάφεραν να μαζέψουν τα συντρίμμια και να οικοδομήσουν κάτι νέο στο «Τζουζέπε Μεάτσα«. Διότι, φαίνεται πως ο Μουρίνιο άφησε και κάτι άλλο κατά την αποχώρησή του… Κατάρα!

Όπως κάθε τεχνικός που ανέλαβε μετά τον «Special One», μεταξύ των οποίων και ο Αντρέα Στραματσόνι, έτσι και ο Φρανκ ντε Μπουρ ήλπιζε πως θα μπορούσε να σπάσει την κατάρα. Τελικά, ο Ολλανδός άντεξε 84 ημέρες και μετά από 14 παιχνίδια αποχαιρέτησε.

«Είναι κρίμα που τελειώνει έτσι. Για να ολοκληρώσεις την δουλειά, χρειάζεσαι χρόνο» δήλωσε ο Ολλανδός για το… πικρό αντίο. Ίσως τον παρηγορεί το γεγονός ότι δεν είναι ο πρώτος και ίσως δεν θα είναι και ο τελευταίος που φεύγει κακήν κακώς από τους «νερατζούρι».

Εννέα προπονητές, λοιπόν, συνολικά 460 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές και από τίτλους ένα σούπερ καπ Ιταλίας και ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων επί Μπενίτεθ και άλλο ένα κύπελλο με τον Λεονάρντο στον πάγκο είναι ο απολογισμός της μ.Μ. (μετά Μουρίνιο) εποχής για την Ίντερ.

Από όσους πέρασαν από την ομάδα με τον Πορτογάλο, περισσότερο άντεξε ο Μαντσίνι, ενώ τον ακολουθεί ο σημερινός προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 65 παιχνίδια.

Ο Στέφανο Πιόλι, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα διαδεχθεί τον ντε Μπουρ, ίσως έχει τα… ματζούνια για να ξορκίσει την κατάρα. Αν όχι, το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο!

Τα θύματα της… κατάρας του Μουρίνιο στην Ίντερ:

Ράφα Μπενίτεθ – 2010 – 25 παιχνίδια Λεονάρντο – 2010/11 – 32 παιχνίδια Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι – 2011 – 5 παιχνίδια Κλαούντιο Ρανιέρι – 2011/12 – 35 παιχνίδια Αντρέα Στραματσόνι – 2012/13 – 65 παιχνίδια Βάλτερ Ματζάρι – 2013/14 – 58 παιχνίδια Ρομπέρτο Μαντσίνι – 2014/16 – 77 παιχνίδια Φρανκ ντε Μπουρ – 2016 – 14 παιχνίδια Στέφανο Βέκι – 2016 – υπηρεσιακός

Πηγή:sdna.gr