Υγεία

Τι θα συμβεί εάν πίνετε μόνο νερό για έναν μήνα

Πολλοί από εμάς είτε για λόγους διατροφής, δίαιτας και υγείας προσπαθούμε να μειώσουμε ή να κόψουμε τελείως τα αναψυκτικά και τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, να μειώσουμε τον καφέ και γενικότερα να πίνουμε περισσότερο νερό.

Πολλοί από εμάς είτε για λόγους διατροφής, δίαιτας και υγείας προσπαθούμε να μειώσουμε ή να κόψουμε τελείως τα αναψυκτικά και τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, να μειώσουμε τον καφέ και γενικότερα να πίνουμε περισσότερο νερό. Η δύναμη της συνήθειας ωστόσο δεν μας το επιτρέπει. Αν όμως γνωρίζαμε τα οφέλη που θα είχε ο οργανισμός μας εάν καταναλώναμε αποκλειστικά και μόνο νερό, έστω για έναν μήνα, σίγουρα θα το ξανασκεφτόμασταν.

Δείτε ποια είναι αυτά:1. Καταλανώνετε λιγότερες θερμίδεςΈνα φλιτζάνι τσάι με ζάχαρη περιέχει 30 θερμίδες. Ένα πρωινό καφέ με μόκα και κρέμα περιέχει 250 θερμίδες, ενώ ένα μπουκάλι Coca Cola των 500 ml περιέχει 210 θερμίδες. Το νερό περιέχει 0 θερμίδες και προφανώς είναι πιο ενυδατικό.

2. Μειώνει την όρεξηΤο νερό πιέζει την όρεξη για φαγητό, ειδικά αν πιει κανείς άφθονο πριν την ώρα του γεύματος ή του δείπνου.

3. Το μυαλό λειτουργεί καλύτεραΟ εγκέφαλος αποτελείται από 75-85% νερό. Όταν κάποιος είναι ενυδατωμένος, τότε ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα και είναι πιο ευτυχισμένος. Βοηθάει στην συγκέντρωση και ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας.

4. Είναι φθηνότεροΔεν είναι μόνο ότι προσφέρει πλεονεκτήματα στην υγεία, προσφέρει πλεονεκτήματα και στο πορτοφόλι.

5. Ανεβάζει κατακόρυφα τον μεταβολισμόΑν πίνεις νερό μόλις ξυπνήσεις το πρωί, είναι σαν να βάζεις φωτιά στον μεταβολισμό σου, για ολόκληρη την ημέρα. Ερευνητές απέδειξαν ότι το να πίνει κάποιος μισό λίτρο νερό, έστω, ανεβάζει την ταχύτητα του μεταβολισμού κατά 30%, σε άνδρες και γυναίκες. Η μηχανή του οργανισμού χρειάζεται τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί για να ξεκινήσει.

6. Καθαρίζει το δέρμαΤο νερό βοηθάει φέρνοντας υγρασία στο δέρμα και έτσι αποφεύγεις ρυτίδες και στίγματα από αφυδάτωση.

7. Βοηθάει το εντερικό σύστημαΤο άφθονο νερό, με τη στήριξη διατροφής που περιέχει φυτικές ίνες, ξεκουράζει τα έντερα και οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα καθημερινής ζωής. Ίσως αναγκάζει τις επισκέψεις στην τουαλέτα πιο συχνά, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ θετικό.

8. Βοηθάει την καρδιάΑν είσαι αφυδατωμένος, το αίμα γίνεται πιο παχύρρευστο και η καρδιά λειτουργεί πιο έντονα. Όποιος πίνει περισσότερα από πέντε ποτήρια νερό την ημέρα έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα, κατά 41%, σε σχέση με αυτούς που πίνουν μόνο 2 ποτήρια νερό καθημερινά.

9. Βοηθάει απίστευτα στο γυμναστήριοΟι αφυδατωμένοι οργανισμοί δεν μπορούν να αποδώσουν στην άθληση. Αν θέλεις να χτίσεις σώμα ή να διατηρείσαι απλώς σε φόρμα, πιες νερό.