Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: “Παράθυρο” συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Κρεμαστινός

Σε περίπτωση που αποχωρούσαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Για ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στο ρ/σ North της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης.

Ο βουλευτής και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής ανέφερε πως υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο και η κυρία Γεννηματά θα μπορούσε να δείξει συναίνεση. Ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε επίσης πως σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθούν και τα άλλα κόμματα που έχουν προοδευτικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα μπορούσαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους. “Αν είχαμε όλοι επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητάμε πιθανόν και για τέταρτο μνημόνιο”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κρεμαστινός ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε στην κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε πως αν οι ΑΝΕΛ δεν είχαν μπει στη Βουλή τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν που θα επιδείκνυε την απαιτούμενη συναίνεση τότε. Ο κ. Τσίπρας όμως προτιμά περίεργος τους ΑΝΕΛ με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα συνευρίσκονταν.