Πολιτική

Ο Κρέτσος βάλλει κατά Δικαιοσύνης και ΝΔ μέσω των πρεσβειών

Τί αποκαλύπτει το liberal.gr για το επίμαχο email του ΓΓ Ενημέρωσης.

Η πολιτική ήττα, που υπέστη η Αριστερά από την απόφαση του ΣτΕ να ρίξει “μαύρο” στο νόμο Παππά, έχει πέσει “βαριά” στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου. Η κυβέρνηση, όπως δείχνουν οι κινήσεις της-παρασκηνιακές και μη-βρίσκεται σε πανικό! Ο “πόλεμος” δε, που έχει ανοίξει με τη Δικαιοσύνη, είναι προφανής.

Το liberal.gr φέρνει στο φως ένα “καυτό” email του ΓΓ Ενημέρωσης προς τις πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό, με το οποίο ο ίδιος δίνει “γραμμή” “κράξιμο” της ΝΔ και του ΣτΕ.

Ειδικότερα, άρθρο του Λευτέρη Κρέτσου, το οποίο δημοσιεύτηκε με τίτλο “Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο” στην “Εφημερίδα των Συντακτών” την περασμένη Παρασκευή, προωθήθηκε από το γραφείο Τύπου της ΓΓ Ενημέρωσης στις ελληνικές πρεσβείες, με εντολή προβολής στα ΜΜΕ του εξωτερικού. Στο email επισημαίνεται πως οι πρεσβείες μπορούν να “αξιοποιήσουν” το άρθρο Κρέτσου, με το οποίο καθυβρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά και η Δικαιοσύνη της χώρας.

Σύμφωνα με το liberal.gr, στο email η υφισταμένη του κ. ενημερώνει παράλληλα ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα»!

Τι αφορά όμως το άρθρο Κρέτσου; Όπως αναφέρει το liberal. gr, δεν πρόκειται για ένα απλό κείμενο αλλά για μια οξύτατη επίθεσή του στους θεσμούς της πατρίδας του, κυρίως στην αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη. Στο άρθρο του κ. Κρέτσου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της Ν.Δ.» ενώ επαναλαμβάνει την γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «Οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών». Στο άρθρο αφήνονται τέλος υπονοούμενα ακόμα και για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων»…

Την είδηση σχολίασε η ΝΔ, με το γραφείο Τύπο της Πειραιώς να καταγγέλλει τον κ. Κρέτσο, λέγοντας πως “αποδεικνύεται το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης”.

“Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή ΜΜΕ την αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας. Ο πανικός και η κατρακύλα της κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά και του κ. Κρέτσου δεν έχουν τέλος. Ντροπή”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.