Πολιτική

“Όχι” στον Βύρωνα Πολύδωρα αποφάσισε η ΚΟ του Ποταμιού

Παράλληλα, η Κ.Ο. του Ποταμιού προκρίνει ως καλύτερη λύση για το ΕΣΡ τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζανετάκο, ενώ δεν θεωρεί ως κατάλληλη βάση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου τον νόμο Παππά.

Το Ποτάμι δεν αποδέχεται τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, όπως προέκυψε από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Παράλληλα, η Κ.Ο. του Ποταμιού προκρίνει ως καλύτερη λύση για το ΕΣΡ τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζανετάκο, ενώ δεν θεωρεί ως κατάλληλη βάση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου τον νόμο Παππά. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε:”Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η ΚΟ του Ποταμιού συζήτησε και εκτίμησε ότι μία καλή λύση θα ήταν αυτήν τη στιγμή ο Γιάννης Τζαννετάκος. Καλούμε τα άλλα κόμματα να ανοίξουν κι αυτά τα χαρτιά τους”. 

Αναφορικά με τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, τόνισε: “Το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ, το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν είναι βάση ο νόμος Παππά, έχει καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας και, βέβαια, δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε, περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα περί επίσκεψης του κ. Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: “Είναι σαφές ότι στη Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές, στη Βενεζουέλα πας για δουλειές. Και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παππάς τι δουλειές είχε σε ένα μυστικό, μάλιστα, ταξίδι και όταν συνοδευόταν από έναν άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί ως ο κύριος offshore της Κύπρου. Εμείς και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με τα ταξίδια στελεχών στη Βενεζουέλα. Είχαν μία αδυναμία και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, όταν, μάλιστα, στην Ευρώπη συζητούν ότι κατ’ εποχές το καθεστώς Τσάβες, και μετά το καθεστώς Μαδούρο, ενίσχυε κόμματα που θεωρούσαν φιλικά σε αυτό”.