Γεύση

Το λάθος που κάνει το ρύζι… λαπά

Το ρύζι από την αρχαιότητα έχει θεωρηθεί ως το "δώρο των θεών" από τους Κινέζους, πιστεύοντας πως έχει πολύτιμη διατροφική αξία και όχι μόνο.

Από την κουλτούρα της Κίνας μέχρι την Ελλάδα και το πιάτο σου, το ρύζι είναι ένα από τα βασικότερα υλικά στη μαγειρική μας και σίγουρα δεν αποτελεί εύκολο project, καθώς κρύβει πολλές παγίδες, οι οποίες οδηγούν σε κοινό αποτέλεσμα: την αποτυχία.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος όμως;

Η μεζούρα!

Για να απολαύσεις το τέλειο ρύζι, που ούτε θα σου κολλήσει ούτε θα θυμίζει λαπά, ακολούθησε τις – δοκιμασμένες – συμβουλές βήμα βήμα:

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι τη διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή του ρυζιού ( προτιμώ το μπασμάτι ή το τζάσμιν) .

Εγώ χρησιμοποιώ ως μεζούρα μια κούπα του καφέ.

Μια κούπα λοιπόν ρυζιού ισοδυναμεί με δυο κούπες νερού στην κατσαρόλα.

Πρόσθεσε αλάτι και σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Προτίμησε μέτρια φωτιά.

Άφησε το ρύζι να βράσει χωρίς να το ανακατέψεις και χωρίς να σηκώσεις το καπάκι.

Ρίξε μια ματιά ανά δέκα λεπτά. Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμο όταν το ρύζι φουσκώσει και έχει σχεδόν εξατμιστεί το νερό.

Σβήσε το μάτι της κουζίνας και άφησε σκεπασμένο το ρύζι, μέχρι να το καταναλώσεις.

Πρόσθεσε ελαιόλαδο κατευθείαν στο πιάτο.