Γεύση

Σούπα μπρόκολο βελουτέ

Ο χειμώνας ήρθε, καιρός για... σούπα!

Υλικά1 κιλό μπρόκολο 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένοΚύβο λαχανικών λιωμένο σε 1 λίτρο νερό1 πατάτα κομμένη σε κύβουςΤον χυμό από 1 λεμόνι Αλάτι – πιπέρι

ΕκτέλεσηΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πατάτα, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο χλιαρό νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό, την πατάτα, το μπρόκολο κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη όλα μαζί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (εναλλακτικά τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με μπλέντερ χειρός). Τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να ζεσταθούν και η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.