Αθλητισμός

Ποιος είναι ο Μίγγος που ξεχώρισε στον Παναθηναϊκό;

Η ευκαιρία και το who is who του μικρού που πήρε την ευκαιρία του χθες, στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή.

Η πρόθεση του Αντρέα Στραματσόνι να δώσει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένη και ο ίδιος ο Ιταλός την έχει κάνει γνωστή από το καλοκαίρι. Ο Ιταλός δεν έμεινε στα λόγια και στο χθεσινό παιχνίδι προχώρησε σε πράξεις. Μάλιστα, ο «Στράμα» έριξε στα… βαθιά έναν από τους νεαρούς που είχε στην αποστολή. Ο λόγος για τον Θεόδωρο Μίγγο ο οποίος πήρε θέση στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και έγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τα «πράσινα», αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο 18χρονος αμυντικός χαφ έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο του από τα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού» πριν από οκτώ χρόνια περίπου, κι έχει στελεχώσει όλες τις ομάδες των ακαδημιών. Την τελευταία διετία είναι βασικό στέλεχος της Κ20 κι έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία, με αποτέλεσμα ο Στραματσόνι να τον εμπιστευτεί για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ο «Στράμα» είχε δείξει πως πιστεύει στις δυνατότητές του, καθώς τον είχε πάρει μαζί του στην καλοκαιρινή προετοιμασία ενώ στις 24 Αυγούστου ο Μίγγος ήταν ανάμεσα στους επτά νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο με την «πράσινη» ΠΑΕ. Δυο μήνες αργότερα, ο Ιταλός τεχνικός έδωσε στον 18χρονο άσο την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή και ο Μίγγος ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή στο πλευρό του Νούνο Ρέις, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 38.

Αυτός είναι ο Μίγγος

Ο Θοδωρής Μίγγος είναι γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1998 και έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Είναι γνήσιο «προϊόν» των τμημάτων υποδομής του «τριφυλλιού» κι ένα από τα παιδιά που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για το ταλέντο και την προοπτική τους να παίξουν στην πρώτη ομάδα μεταγενέστερα. Η θέση του 18χρονου άσου, είναι αυτή του κεντρικού χαφ. Ο Μίγγος μπορεί να παίξει με άνεση τόσο ως «6άρι» όσο και ως «8άρι», λόγω των χαρακτηριστικών που έχει στο παιχνίδι του.

Ο νεαρός μέσος διαθέτει μια σωματοδομή που του επιτρέπει να είναι αρκετά δυνατός στα μαρκαρίσματα αλλά και στον αέρα, ενώ έχει τις αντοχές που απαιτεί η θέση. Παράλληλα, η τεχνική του κατάρτιση είναι τέτοια που τον βοηθάει να συνεισφέρει και δημιουργικά. Είτε παίρνοντας την πρώτη μπάλα ως αμυντικός χαφ, είτε βοηθώντας στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη ως οχτάρι. Στην προετοιμασία στην Ολλανδία άφησε καλές εντυπώσεις στον Στραματσόνι που εισηγήθηκε να είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Θεωρείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ηλικία του για αυτές τις θέσεις στην Ελλάδα, κάτι που μαρτυρούν και οι 17 συμμετοχές του με τις «μικρές» εθνικές την τελευταία διετία όπου έχει σημειώσει κι ένα γκολ!

Πηγή: leoforos.gr