Πολιτική

Χοντραίνει το παιχνίδι ο Μητσοτάκης: Βλέπει Παυλόπουλο, δίνει σήμα για κινητοποιήσεις

Ετοιμάζεται να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr. Κλείνει τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Σειρά πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να τεθεί τέλος στην θεσμική σύγκρουση, που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με την Δικαιοσύνη, σχεδιάζει να αναλάβει η ΝΔ , με πρώτη την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για την ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου, μέσω του ΕΣΡ. 

Ωστόσο, για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το μείζον θέμα πλέον δεν είναι οι τηλεοπτικές άδειες, αλλά η επίθεση της κυβέρνησης κατά του ΣτΕ και της Δικαιοσύνης συνολικά, μετά από την απόφαση – ράπισμα για τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά. 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά ευθέως πλέον για συνθήκες εκτροπής και καλεί τους πολίτες σε “δημοκρατική εγρήγορση”, κάτι που – σύμφωνα με στελέχη του κόμματος – αποτελεί και τον προάγγελο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού επεσήμανε ότι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δικαίωσαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση , σημείωσε: “H Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του. Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία”. “Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης” – συμπλήρωσε – “ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου”.

Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “www.pagenews.gr”, ο κ. Μητσοτακης θέλει να συγκροτήσει ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή το νόμο Παππά και την προσπάθεια του υπουργού Επικρατείας να επιμείνει στον σχεδιασμό του παρά την απόφαση του ΣτΕ. Οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα νομοθετική πρωτοβουλία με σκοπό να δώσει εκείνη προσωρινές άδειες μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, έχουν απορριφθεί ήδη από τη ΝΔ, η οποία υπενθυμίζει την πολύ πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το μόνο αρμόδιο για την παραχώρηση αδειών είναι το ΕΣΡ.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να συναντηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του και αν του εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την θεσμική σύγκρουση, που βρίσκεται σε εξέλιξη με ευθύνη της κυβέρνησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει – φυσικά – και η άποψη που θα εκφράσει ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Δικαιοσύνης και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα αυτά.