Με αναφορά στο όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη κυκλοφορεί η νέα παρτίδα των εγγράφων που αποκαλύπτουν τα Wikileaks σχετικά με τα mails που έστελνε Τζον Ποντέστα, συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σε mail με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2015, ο Ποντέστα “ήθελα να σου μιλήσω σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει για να επιτευχθεί μια περίοδος ηρεμίας, με την ακόλουθη σταθερότητα στις αγορές, έτσι ώστε να γίνουν λογικές διαπραγματεύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα, όπως είπε ο πρόεδρος, την ανάπτυξη στην Ελλάδα, παραμένοντας στην ΕΕ. Φοβάμαι πως η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί γρήγορα, με σημαντικές οικονομικές, στρατηγικές και ανθρώπινες συνέπειες για όλους μας”.
Στη συνέχεια του mail, ο Αγγελίδης γράφει πως “ο πρώην συμφοιτητής μου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος ξέρεις ότι είναι πολύ κοντά στον Γιάνη Βαρουφάκη είναι στην Αθήνα και με κρατά ενημερωμένο”.
Σε άλλο mail, με ημερομηνία 9 Απριλίου, ο Αγγελίδης γράφει πως “το βράδυ της 16ης Απριλίου, ο συμφοιτητής μου Τζέιμι Γκάλμπρεϊθ και εγώ, μαζί με τον Άγγελο Τσακόπουλο και την Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη διοργανώνουμε ένα μικρό δείπνο με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας (και συνάδελφο του Τζέιμι στο Πανεπιστήμιο του Τέξας) στην Ουάσινγκτον. Ήλπιζα ότι θα μπορούσες να έρθεις και εσύ, για ένα ενδιαφέρον βράδυ συζήτησης”.
Σε τρίτο mail, στις 8 Ιουλίου, ο Αγγελίδης γράφει πως “αν δεν υπάρξει συμφωνία ΕΕ- Ελλάδας, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα Plan B για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, πχ ανθρωπιστική βοήθεια, προσπάθειες για να επιτευχθεί ένα επίπεδο σταθερότητας για μαι νέα δραχμή κλπ. Ενδεχομένως να φτιάξουμε μια ομάδα σημαντικών Ελληνοαμερικανών (καθώς και μη Ελληνοαμερικανών στελεχών του χώρου της οικονομιίας και της εθνικής ασφάλειας) για να συνηγορήσουμε υπέρ/ υποστηρίξουμε προσπάθειες της κυβέρνησης εάν ένα Plan B καταστεί απαραίτητο…θα ήταν υπέροχο αν η υπουργός Κλίντον παρέμβει κατάλληλα- ίσως με μια δήλωση υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης για επίτευξη μιας θετικής κατάληξης και έμφαση στην οικονομική, ανθρωπιστική και γεωπολιτική σημασία μια κατής κατάληξης”.