Ζηλεύεις τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείς γιατί δεν μπορεί ποτέ να πετύχεις κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείς στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;
O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δεν μπορείς να πετύχεις την σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν την μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και «πειράζουν» το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.
Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσεις να «ξεκουραστεί» για 10 με 15 λεπτά. «Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να ”ξεκουραστεί”. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σου βγαίνει τέλεια».