Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μπροστά σε δημοσκόπηση μετά από εβδομάδες

Στο 2% η διαφορά του με την Χίλαρι Κλίντον στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά από τις αρχές του Οκτωβρίου ο Ντόναλτ Τραμπ εμφανίζεται μπροστά από την Χίλαρι Κλίντον σε δημοσκόπηση για την προεδρία των ΗΠΑ, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να συγκεντρώνει 45% και την υποψήφια των Δημοκρατικών να παίρνει 43%.

Σύμφωνα με την πανεθνική έρευνα, οι διαφορά των δύο ανέρχεται στη 1 ποσοστιαία μονάδα, όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διαλέξουν μόνο μεταξύ Τραμπ και Χίλαρι, χωρίς την επιλογή του προέδρου των “Ελευθεριακών”, Γκάρι Τζόνσον και της επικεφαλής των Πρασίνων, Τζιλ Στέιν.

Σημειώνεται πως από τις 12 μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει από το τέλος Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Τραμπ προηγείται μόνο σε 2 ενώ στις υπόλοιπες 10 είναι μπροστά η Κλίντον.

Η πολιτεία της Φλόριντα είναι παραδοσιακά από τις πιο κρίσιμες πολιτείες στη μάχη των προεδρικών εκλογών, με τον υποψήφιο που καταφέρνει να την “πάρει” να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο Λευκό Οίκο.