Υλικά4 – 5 τριμμένα καρότα 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 1 ποτήρι νερού γάλα 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κρόκο αυγούΑλάτι – πιπέριΝερό ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε
ΕκτέλεσηΠλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αλατίζουμε λίγο, ανακατεύουμε σταδιακά για 5′ και προσθέτουμε το νερό χλιαρό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και το κρεμμύδι. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού, ανακατεύουμε καλά για 10′ συνεχώς και προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό προκειμένου να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σερβίρεται ζεστή.