Υλικά500 γρ. κοσκινισμένη φαρίνα 200 γρ. βούτυρο 270 ml χλιαρό γάλα 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου300 γρ. + 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα 400 γρ. φράουλες Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα4-5 σταγόνες άρωμα φράουλας προαιρετικά
ΕκτέλεσηΠρώτα πλένουμε και ψιλοκόβουμε 300 γρ. φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ (τις υπόλοιπες τις πλένουμε και τις κρατάμε για ντεκόρ στο τέλος). Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και με το πιρούνι λίγο τις πολτοποιούμε (εδώ βάζουμε και το άρωμα φράουλας προαιρετικά). Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τα 300 γρ. ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα κοσκινισμένα. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ. Λαδώνουμε λίγο τα ειδικά χαρτάκια για cup cakes, τα πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη, τα τοποθετούμε στα φορμάκια για cupcakes και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε με το μείγμα μας βάζοντας από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε φορμάκι. Βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού από τις ελαφρώς πολτοποιημένες φράουλες και σκεπάζουμε με άλλη μία κουταλιά σούπας από το μείγμα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 – 30′ περίπου, μέχρι που όταν δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι, να μην κολλάει μείγμα πάνω στην λεπίδα, αλλά να βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, στολίζουμε και με τις φράουλες που κρατήσαμε για ντεκόρ κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.