Γεύση

Καρμπονάρα

Τιμήστε την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με την απόλυτη συνταγή μακαρονάδας...

Υλικά1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας10 φέτες μπέικον1 κονσέρβα μανιτάρια150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο150 γρ. γραβιέρα τριμμένη 450-500 ml κρέμα γάλακτος ελαιόλαδο για το σοτάρισμαΑλάτι -πιπέρι1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΕκτέλεσηΣε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα μανιτάρια να στραγγίξουν καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τα μακαρόνια όσα λεπτά αναφέρει στην συσκευασία τους. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις σοταριστούν καλά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και μόλις λιώσουν τα τυριά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και στο τέλος τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε απαλά και τα σερβίρουμε ζεστά.