Υλικά400 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ ή digestive)200 γρ. φυτική μαργαρίνη2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα4 μπανάνες1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)2 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνηΞύσμα bitter σοκολάτας
ΕκτέλεσηΠρώτη μας δουλειά είναι να βράσουμε τις δυο κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες. Προσοχή, βράζουμε τα κουτιά χωρίς να τα ανοίξουμε! Το περιεχόμενο θα γίνει σιγά σιγά καραμέλα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε τη μαργαρίνη αφού την έχουμε λιώσει. Σχηματίζουμε μια μάζα εύπλαστη και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα. Έπειτα κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πυκνά πάνω στη βάση που έχουμε δημιουργήσει. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Χτυπάμε σε κρύο σκεύος την κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγύ. Βάζουμε το banoffee στο ψυγείο για να σταθεί μια ώρα. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε την σαντιγύ και το ξύσμα σοκολάτας. Σίγουρη επιτυχία…