Πολιτισμός

Ιστορίες της Αθήνας, γίνονται παιχνίδι

Έχεις μια ιδέα για ένα νέο ψηφιακό παιχνίδι; Θέλεις να στήσεις ένα δικό σου παιχνίδι για την πόλη της Αθήνας;

Έχεις μια ιδέα για ένα νέο ψηφιακό παιχνίδι; Θέλεις να στήσεις ένα δικό σου παιχνίδι για την πόλη της Αθήνας; Έχεις στο νου ιστορίες που θα μπορούσαν να γίνουν παιχνίδια; 

Έλα μόνος ή με την ομάδα σου. Φέρε μαζί ιστορίες και ιδέες για νέα παιχνίδια. Βρες έμπνευση μέσα από τη συνεργασία. Κάνε τις ιστορίες παιχνίδι και … Be Game!

Το Goethe-Institut Athen προσκαλεί δημιουργικά άτομα, σχεδιαστές και προγραμματιστές παιχνιδιών σε μια περιπέτεια δημιουργίας. Ειδικοί στη δημιουργία παιχνιδιών (video & urban games) και στην τέχνη της αφήγησης θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σε μια σειρά διαλέξεων και διαδραστικών workshops. Τα παιχνίδια που θα προκύψουν από αυτό το τριήμερο ταξίδι εντατικής δημιουργίας παιχνιδιών θα παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις στην Eλλάδα και το εξωτερικό, όπως το A MAZE Festival στο Βερολίνο και το Goethe is Game_Unconference στην Αθήνα.

Η παρουσίαση των ιδεών/ιστοριών καθώς και ο σχηματισμός των τελικών ομάδων για το game jam θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα μετά τη λήξη των εργαστηρίων.

Βρες το αναλυτικό πρόγραμμα και δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 7/11 εδώ: 

https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20845369 και στο www.goethe.de/isgame