Πολιτική

Κυριάκος: Αναμένει τις εξελίξεις, “οργώνει” την περιφέρεια

Έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο δηλώνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην Πειραιώς βλέπουν εκλογές και πριν το Μάρτιο. Στην Ελευσίνα σήμερα ο Μητσοτάκης. Καταθέτει προτάσεις για την ανεργία. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τη στρατηγική του Κυριάκου εν αναμονή των εξελίξεων.

Στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων, οι οποίες-όπως πιστεύουν ανώτατα κομματικά στελέχη –θα είναι ραγδαίες, τηρεί αυτή την ώρα η ΝΔ.

Στενοί συνεργάτες του πρόεδρου του κόμματος εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει – με τους λανθασμένους χειρισμούς της – πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και δύσκολα θα μπορέσει να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Το εκρηκτικό μείγμα των πιέσεων από τους δανειστές σε συνδυασμό με το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας είναι πιθανόν – τονίζουν τα ίδια πρόσωπα – να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, ακόμη και νωρίτερα από τον Μάρτιο, όπως πίστευαν αρχικά οι επιτελείς της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και ήδη προγραμματίζει σειρά επισκέψεων και περιοδειών στην επικράτεια. Σήμερα, Δευτέρα από την Ελευσίνα, όπου θα μεταβεί νωρίς το πρωί, αναμένεται για μια ακόμη φορά να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, ως απάντηση και στα όσα ο Αλέξης Τσίπρας χθες από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά ταυτόχρονα και να καταθέσει προτάσεις για τα ζητήματα, που αφορούν την ανεργία.

Για τον αρχηγό της ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει μια άτυπη προεκλογική περίοδος, η οποία είναι άγνωστο (αυτή την ώρα), το πότε θα τελειώσει. Ωστόσο, ο ίδιος θα επιδιώξει να κερδίσει την θετική ψήφο των Ελλήνων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και μη υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες.

Αυτό, όπως εξηγούσαν στο www.pagenews.gr, μέλη του στενού του επιτελείου, δεν σημαίνει ότι θα μένουν αναπάντητες οι προκλήσεις της κυβέρνησης. Παρέπεμπαν μάλιστα στην “σκληρή” ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και τα περί “παιδιού της Siemens” που είπε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Μητσοτάκη. 

Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι ο πρωθυπουργός “εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών” και προστέθηκε: “Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε.

Η ΝΔ δε, επανέφερε το θέμα της εμφάνισης στο μέγαρο Μαξίμου (σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσίευσε ο “Τύπος της Κυριακής”) Κύπριου δικηγόρου, που ειδικεύεται στην σύσταση και διαχείριση εξωχώριων εταιρειών. “Ας σταματήσει επιτέλους “ – σημείωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφερόμενο στον κ. Τσίπρα – “ τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες, που εξαπάτησε, τί σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers, που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου”.

“Ποιά τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιό λόγο;”, κατέληξε.