Γεύση

Σούπα με κόκκινες φακές

Μια νόστιμη συνταγή για τα πρώτα κρύα...

Υλικά400 γρ. φακές κόκκινες 1 καρότο τριμμένο1 πατάτα κομμένη σε μικρά καρέ1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςΑλάτι – πιπέρι1 πρέζα πάπρικα ΡίγανηΜαϊντανός για πασπάλισμα1 λίτρο νερό 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος στο νερό

ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι,τα φρέσκα κρεμμύδια,το σκόρδο,το καρότο, την πατάτα και τα σοτάρουμε λίγο. Προσθέτουμε τις φακές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε μέσα το νερό που λιώσαμε τον κύβο, προσθέτουμε την πάπρικα,αλάτι-πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Τέλος βάζουμε την ρίγανη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη ανάλογα πόσο πηκτή ή αραιή θέλουμε να είναι η σούπα μας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό κι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

tipΑν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε την σούπα μας με ράβδο χειρός για να γίνει βελουτέ.