Τεχνολογία

Το iOS διαθέτει ένα… κρυφό πληκτρολόγιο

Ωστόσο, η Apple προτίμησε να... κρύψει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Τα τελευταία χρόνια που κυριαρχούν τα smartphones με μεγάλες οθόνες, λίγοι χρήστες χειρίζονται πλέον τη συσκευή τους και το εικονικό της πληκτρολόγιο μόνο με το ένα χέρι, ενώ κι αυτοί μάλλον δυσκολεύονται.

Φαίνεται όμως ότι η Apple πειραματιζόταν για κάποιο διάστημα με μια έκδοση του πληκτρολογίου του iOS, η οποία είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι. Τα γράμματα σε αυτό το πληκτρολόγιο “συμπιέζονται” προς μια κατεύθυνση, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η προσέγγισή τους με τον αντίχειρα.

Ο χώρος που “περισσεύει” καλύπτεται από μεγαλύτερα πλήκτρα λειτουργιών. Επιπλέον, υπάρχουν δύο εκδοχές του ξεχωριστού αυτού πληκτρολογίου, μια για αριστερόχειρες και μια για δεξιόχειρες.

Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο ανακαλύφθηκε από τον developer Steve Troughton, ο οποίος εξήγησε ότι η δυνατότητα υπάρχει στο iOS από την έκδοση 8 του λειτουργικού συστήματος. Βέβαια, για να την ενεργοποιήσει κάποιος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον iOS simulator, τον επίσημο δηλαδή emulator του λειτουργικού της Apple, ή να έχει στην κατοχή του κάποια jailbroken συσκευή.

Ωστόσο, η Apple προτίμησε να… κρύψει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, παρότι και ο κώδικάς του είναι πλήρως λειτουργικός και πολλοί χρήστες θα το προτιμούσαν.