Να γιατί ο Πασκουάλ είναι ο ιδανικός για τον Παναθηναϊκό…

Να γιατί ο Πασκουάλ είναι ο ιδανικός για τον Παναθηναϊκό…
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με χίλια όνειρα την τρέχουσα χρονιά, αλλά πολύ γρήγορα ήρθε η απογοήτευση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με χίλια όνειρα την τρέχουσα χρονιά, αλλά πολύ γρήγορα ήρθε η απογοήτευση. Στο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ η εμφάνιση ήταν μετρίως μέτρια, αλλά τα χειρότερα ήρθαν στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Το στραπάτσο από τους Λιθουανούς αποτράπηκε, διότι ο Νίκος Παππάς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και καθάρισε την παρτίδα. 

Τα χειρότερα είπαμε ότι ήρθαν στο ματς με την Ζαλγκίρις; Λάθος. Τα χειρότερα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκεί, όπου χάθηκε η μπάλα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν επίδειξη δύναμης και πέταξαν τους “πράσινους” κάτω από το ρινγκ. Την συνέχεια την γνωρίζουμε: ο Αργύρης Πεδουλάκης παραιτήθηκε και άμεσα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγήκε στην αγορά για αναζήτηση διαδόχου. Ο πρώτος του στόχος ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ, στόχος, που υλοποιήθηκε. Οι “πράσινοι” παίρνουν άριστα σε αυτό το θέμα, υπό την έννοια ότι την Πέμπτη διέρρευσαν ότι η περίπτωση του Ισπανού ναυάγησε, αλλά την ίδια ώρα έκαναν την δουλειά τους και εν τέλει τα κατάφεραν.

Από τους προπονητές, που κυκλοφορούσαν στην αγορά, μία ήταν η ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό: ο Πασκουάλ. Μπάνκι, Ομπράντοβιτς, Κολέ, Κοκόσκοφ και λοιποί είναι καλοί, είναι χρυσοί, αλλά για την Βενέτσια, την Στρασμπούρ, την Αλμπα και την Νίμπουρκ. Προσοχή: δεν λέμε ότι ο Πασκουάλ θα έρθει στους “πράσινους” και θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. Μπορεί να το κάνει στο τέλος, αλλά αυτό είναι κάτι, που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Είναι, όμως, η καλύτερη επιλογή ο 44χρονος προπονητής για τον απλούστατο και προφανέστατο λόγο: το ότι επί περίπου 8 χρόνια ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα, μίας εκ των μεγαλύτερων ομάδων στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσουμε τι σημαίνει Μπαρτσελόνα. Το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί.

Και μάλιστα η 8ετία στους Καταλανούς λέει δύο πράγματα. Πρώτον ότι όλα αυτά τα χρόνια έζησε αρνητικές και θετικές καταστάσεις σε ένα κλαμπ τεράστιου βεληνεκούς. Και δεύτερον αυτός ο αθλητικός κολοσσός τον κράτησε στην τεχνική του ηγεσία σχεδόν μία δεκαετία. Δεν μπορεί να είναι χαζοί οι μπλαουγκράνα για να κρατάνε έναν προπονητή τόσο μεγάλο διάστημα.

Αν θέλετε την προσωπική μας άποψη για τον Πασκουάλ από μπασκετικής πλευράς, θα λέγαμε “ούτε κρύο, ούτε ζέστη”. Δεν μας έχει εντυπωσιάσει, ούτε μας έχει απογοητεύσει. Μία μέση κατάσταση είναι. Και έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ότι αποτελεσματικό προπονητή πρώτου επιπέδου θα χαρακτηρίσουμε έναν προπονητή, που έχει δουλέψει με επιτυχία σε περισσότερες από 2-3 ομάδες. Ο Πασκουάλ έχει δουλέψει μόνο στην Μπαρτσελόνα και πουθενά αλλού σε υψηλό επίπεδο. Είπαμε επίσης ότι γνωρίζει από πίεση και δεδομένα μεγάλης ομάδας, αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι μία διαφορετική κατάσταση. Δεν είναι ακριβώς ίδια τα πράγματα. Κάθε άλλο θα λέγαμε. Εχει, όμως, όπως και να έχει, την εμπειρία του τεράστιου σωματείου και αυτό είναι το μεγάλο του ατού.

Ηταν, λοιπόν, μονόδρομος η περίπτωσή του. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατάλληλοι προπονητές για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και σία είναι καμμιά δεκαριά σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι παραπάνω. Και δεν είναι παραπάνω εκτός των άλλων, γιατί πλέον δεν βγάζει προπονητές η πρώην Γιουγκοσλαβία. Αν μας βρείτε πέντε προπονητές υψηλού επιπέδου από την πρώην Γιουγκοσλαβία, θα σας κάνουμε δώρο της επιλογής σας. Αλλά δεν θα χρειαστεί, αφού δεν υπάρχουν. Οσο για το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, το τι μπορεί να καταφέρει θα το δούμε στο παρκέ. Εκεί κρίνονται όλοι άλλωστε. Πάντως, με το που ουσιαστικά ανέλαβε, οι παίκτες της νέας του ομάδας πετούσαν στο παρκέ. Κάποιες λάθος επιλογές στο τέλος, δεν επέτρεψαν να γίνει η έκπληξη στην Μόσχα. Είδαμε, όμως, ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικό. Και με μερικές βελτιώσεις, είναι ρόστερ, που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην Ευρωλίγκα και βεβαίως να χτυπήσει στα ίσια πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play