Γεύση

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Η γεύση της θα σας εκπλήξει!

Υλικά500 γρ. ώριμα ακτινίδια400 γρ. ζάχαρη3-4 σταγόνες λεμόνιελάχιστη σκόνη βανίλιας

ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με τον αβγοδάρτη.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Όταν αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι, ώστε να μείνει καθαρή η μαρμελάδα.Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε ακόμη 5 λεπτά. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.