Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από την Tesla

Με την εισαγωγή αυτόματου πιλότου σε όλα τα μοντέλα της και με επίπεδο ασφάλειας σημαντικά υψηλότερο από αυτό ενός ανθρώπινου οδηγού.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα που παράγει θα διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό για να μπορούν να κινούνται μόνα τους χωρίς να χρειάζονται οδηγό στο τιμόνι τους

Για την ώρα η λειτουργία είναι σε όλα τα μοντέλα που έχει κυκλοφορήσει η εταιρία απενεργοποιημένη όμως θα είναι εφοδιασμένα με «τον εξοπλισμό που απαιτείται για πλήρη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε επίπεδο ασφάλειας σημαντικά υψηλότερο από αυτό ενός ανθρώπινου οδηγού».

Ο νέος εξοπλισμός αυτός, περιλαμβάνει οκτώ κάμερες για οπτικό πεδίο 360 μοιρών, ραντάρ που βλέπει όταν η ορατότητα είναι χαμηλή, καθώς και έναν νέο υπολογιστή ο οποίος συλλέγει δεδομένα και στη συνέχεια τα στέλνει στο δίκτυο που έχει αναπτύξει η εταιρία για να μπορούν να αναλυθούν.

Τέλος και η λειτουργία Autopilot που διέθεταν όλα τα μοντέλα της εταιρίας μέχρι σήμερα έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά έπειτα από αναφορές για θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν με τον αυτόματο πιλότο ενεργοποιημένο.