Αθλητισμός

Τα σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού

Η ισοπαλία στη Λιέγη κάνει δύσκολα τα πράγματα για πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «32» του Europa League, όμως οι «πράσινοι» έχουν ακόμη ελπίδες.

​Ο Παναθηναϊκός μετά από τρεις αγωνιστικές στον όμιλο του έχει μόλις ένα βαθμό και μπορεί πλέον η κατάσταση να είναι δύσκολη για πρόκριση, όμως όχι και απίθανη. 

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση αν είχε πάρει έστω ένα βαθμό στο Βίγκο ή τη νίκη στη Λιέγη, δύο αποτελέσματα που άξιζε όμως έγιναν τα πάντα για να μην έρθουν με τη διαιτησία να βάζει το… χεράκι της.

Πολλά θα εξαρτηθούν όχι μόνο από τα παιχνίδια που θα δώσει ο Παναθηναϊκός, αλλά τι θα κάνουν και στα υπόλοιπα οι αντίπαλοί με το αποτέλεσμα του Άγιαξ-Θέλτα να είναι «κλειδί» για την οικονομία του ομίλου.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς βάσει λογικής η Θέλτα ακόμη κι αν χάσει σε Άμστερνταμ και Αθήνα έχει εντός έδρας τη Σταντάρ, όπου με νίκη επί των Βέλγων φτάνει τους 8 βαθμούς. Έτσι, ο Παναθηναϊκός αν νικήσει και εκείνος τη Σταντάρ και έρθει ισόπαλος με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ θα πρέπει να νικήσει με τρία γκολ διαφορά στη Λεωφόρο τους Ισπανούς κι΄ αυτό διότι στο Βίγκο είχε ηττηθεί με 2-0. Με νίκη του Παναθηναϊκού 2-0 η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τη διαφορά τερμάτων συνολικά στον όμιλο και την καλύτερη επίθεση, κάτι που ευνοεί τους Ισπανούς.

Περνάει με τρεις νίκες!Με τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή να είναι: Άγιαξ 7β., Θέλτα 5β., Σταντάρ 2β., Παναθηναϊκός 1β. οι «πράσινοι» θέλουν τρεις νίκες στα επόμενα τρία ματς με Σταντάρ (Λεωφόρο), Άγιαξ (Άμστερνταμ) και Θέλτα (Λεωφόρο) για να πάρουν σχεδόν σίγουρα την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Το σενάριο που θέλει τον Παναθηναϊκό να μένει εκτός με 10 βαθμούς, είναι αν η Θέλτα πάρει νίκη στο Άμστερνταμ, νικήσει και την Σαντάρ στην Ισπανία και παράλληλα ο Άγιαξ (έχοντας την ήττα από τον Παναθηναϊκό με σκορ που τον βολεύει στην ισοβαθμία, δηλαδή 0-1) να κάνει το «διπλό» τελευταία αγωνιστική στη Λιέγη, καθώς έτσι η βαθμολογία θα είναι:

1. Θέλτα 112. Άγιαξ 103. Παναθηναϊκός 104. Σταντάρ 2

Στο συγκεκριμένο σενάριο, αν ο Παναθηναϊκός νικήσει με 2-1 στο Άμστερνταμ (όσο είχε χάσει και στη Λεωφόρο από τους Ολλανδούς) θα παίξει ρόλο η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, ενώ με οποιαδήποτε άλλη νίκη οι «πράσινοι» είναι πάνω από τον Άγιαξ (παράδειγμα 2-3)!

Δύο νίκες στη Λεωφόρο και ήττα στο Άμστερνταμ… υπό προϋποθέσεις!Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μόνος του και θα κοιτάξει αναγκαστικά τα υπόλοιπα ματς, με πρώτο αυτό μεταξύ του Άγιαξ και της Θέλτα στο Άμστερνταμ, την ώρα που ο ίδιος θα υποδέχεται τη Σταντάρ στη Λεωφόρο. Το Τριφύλλι θα ήθελε νίκη του Άγιαξ επί των Ισπανών για να… καθαρίσει ο Αίαντας.

Τότε (αν έχει κερδίσει την Σταντάρ στη Λεωφόρο) θα φτάσει την Θέλτα στο -1. Η επόμενη αγωνιστική θα φέρνει τον Παναθηναϊκό στο Άμστερνταμ και τη Θέλτα να υποδέχεται τη Σταντάρ. Αν η Θέλτα δεν κερδίσει τους Βέλγους, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να… βολευτεί και με ήττα στο δικό του ματς με τον Άγιαξ, καθώς τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τους Ισπανούς στη Λεωφόρο και με νίκη θα τους προσπεράσει.

Αν για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός νικήσει Σταντάρ και Θέλτα στη Λεωφόρο και έρθει ισόπαλος ή ακόμα αν χάσει στο Άμστερνταμ, τότε με ήττα της Θέλτα στην έδρα του Άγιαξ και ισοπαλία στο Μπαλαΐδος με τη Σταντάρ οι «πράσινοι» περνάνε! Παράλληλα, το ματς Σταντάρ-Άγιαξ δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Η βαθμολογία θα είναι:

1. Άγιαξ 13 ή 14 ή 162. Παναθηναϊκός 73. Θέλτα 64. Σταντάρ 3 ή 4 ή 6

Το… τρελό σενάριο με 6 βαθμούςΑκόμη ένα δύσκολο σενάριο που στέλνει τον Παναθηναϊκό στους «32» ακόμη και με 6 βαθμούς είναι το εξής: Να έρθει ισόπαλος με την Σταντάρ στη Λεωφόρο και με Άγιαξ στο Άμστερνταμ, νικώντας τελευταία αγωνιστική τη Θέλτα στη Λεωφόρο με τρία γκολ διαφορά! Όσο για τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ματς θα πρέπει η Θέλτα να χάσει στο Άμστερνταμ και να έρθει ισόπαλη στην Ισπανία με τη Σταντάρ, ενώ οι Βέλγοι να μην νικήσουν τελευταία αγωνιστική τον Άγιαξ στη Λιέγη.

Η βαθμολογία θα είναι:

1. Άγιαξ 12 ή 142. Παναθηναϊκός 63. Θέλτα 64. Σταντάρ 4 ή 5

H βαθμολογία του ομίλου μετά από τρεις αγωνιστικές1. ​Άγιαξ 7 / 5-3

2. Θέλτα 5 / 5-3

3. Σταντάρ Λιέγης 2 / 3-4

4. Παναθηναϊκός 1 / 3-6

Κριτήρια ισοβαθμίας

1. Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ στα εκτός έδρας ματς μεταξύ τους4. Διαφορά τερμάτων συνολικά στον όμιλο5. Καλύτερη επίθεση6. Συντελεστής στη βαθμολογία της UEFA

4η αγωνιστική (3/11)

Παναθηναϊκός – Σταντάρ ΛιέγηςΆγιαξ – Θέλτα

5η αγωνιστική (24/11)

Άγιαξ-Παναθηναϊκόςθέλτα-Σταντάρ

6η αγωνιστική (8/12)

Παναθηναϊκός-ΘέλταΣταντάρ-Άγιαξ

Πηγή: sdna.grhttp://www.sdna.gr/podosfairo/europa-league/article/256289/etsi-pernaei-o-panathinaikos

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο