Αθλητισμός

Μεγάλο «άδειασμα» στην ΕΠΟ: Κανένα θέμα με τη φανέλα του Σιδηρόπουλου

Με μία άνευ προηγουμένου δικαιολογία η ΚΕΔ “έκοψε” τον Σιδηρόπουλο από το ντέρμπι Ολυμπιακού ΠΑΟΚ για τη... φανέλα του διεθνούς ρέφερι.

Από χθες έχετε ενημερωθεί για την… αστεία δικαιολογία την οποία προέβαλαν οι Σωμαρακάκης και Γκρούτσης, ώστε να απορρίψουν την περίπτωση του Σιδηρόπουλου σχετικά με τους πιθανούς διαιτητές που θα σφύριζαν το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο Φάληρο. 

Εκτός από το γεγονός ότι επικαλέστηκαν για τον κατά τεκμήριο κορυφαίο Έλληνα διαιτητής πως: «φέτος έχει δημιουργήσει προβλήματα και με την απόδοσή του», έκαναν λόγο και για τη… φανέλα που φορούσε σε πρόσφατο αγώνα που διαιτήτευσε και με αυτά τα δύο επιχειρήματα θέλησαν να «κάψουν» το χαρτί του Δωδεκανήσιου ρέφερι ενόψει του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ορίζοντας τελικά τον Αρετόπουλο.

Συγκεκριμένα ο διεθνής διαιτητής στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διηύθυνε στις 2 Οκτωβρίου, δεν είχε φορέσει την εμφάνιση που προβλέπεται, με την ΕΠΟ μάλιστα να διαρρέει πως ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει τη ρήτρα ύψους 10.000 ευρώ. Κι αυτόν τον απίθανο λόγο επικαλέστηκε το δίδυμο που επί της ουσίας αποφασίζει για τους ορισμούς των διαιτητών, ώστε να μην «παίξει» του Σιδηρόπουλου για το κυριακάτικο ντέρμπι.

Πως ακριβώς όμως έχει η κατάσταση. Το SDNA έψαξε το θέμα κι όντως ο 37χρονος διαιτητής στο εν λόγω παιχνίδι ενώ είχε φορέσει κανονικά τη φανέλα της -ισπανικής- αθλητικής εταιρίας «Joma», το μαύρο σορτσάκι του δεν είχε κανένα λογότυπο. Ο λόγος όμως που συνέβη αυτό ήταν ότι την προηγούμενη μέρα το σορτς καταστράφηκε και δεν ήταν σε θέση να το αντικαταστήσει, εξ ου και ζήτησε κι από τους βοηθούς του να φορέσουν ένα σκέτο μαύρο σορτς, για να υπάρχει ομοιογένεια.

Αν ρωτάτε για το τυπικό μέρος, ναι, το συγκεκριμένο «ατόπημα» θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα. Ο ίδιος ωστόσο αναγνώρισε το λάθος του κι έσπευσε αμέσως να ζητήσει συγγνώμη όπως υποστηρίζουν κι από την ιδια την εταιρία, αλλά και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι η συμφωνία της ΕΠΟ είναι με την ισπανική «Joma» και οι ενέργειες που υπήρξαν με την πλευρά της εταιρίας, έγιναν από τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα. Επί της ουσίας δηλαδή η ελληνική ομοσπονδία θα έπρεπε να απολογηθεί στους Ίβηρες, οι οποίοι δεν έκαναν την παραμικρή νύξη. Αντιθέτως από την πλευρά της «Joma» στην Ελλάδα υπήρξε ερώτημα προς την ΕΠΟ για τον λόγο που υπήρχε αυτή η ανομοιομορφία στην ενδυμασία των διαιτητών κι ακολούθως η ομοσπονδία κάλεσε τον Σιδηρόπουλο να δώσει εξηγήσεις.

Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι το έπραξε κι έπειτα και την επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους της εταιρίας οι οποίοι έδειξαν κατανόηση, το θέμα θεωρείται λήξαν. Οπως αναφέρουν μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές, δεν τέθηκε ποτέ θέμα ρήτρας από την πλευρά της «Joma», καθώς αυτό ήταν μία… επινόηση της ΕΠΟ για να συνεχίσει τα γνωστά της «παιχνίδια», φτάνοντας στο σημείο να προβάλλει το συγκεκριμένο συμβάν ως λόγο για να κοπεί ο Σιδηρόπουλος από το παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

Πηγή:sdna.gr