Πολιτική

Στη ΝΔ “μυρίζουν” εκλογές μέσω του ΣτΕ!

Την κατάρρευση του... αφηγήματος της διαπλοκής και την προσφυγή του Τσίπρα στις κάλπες βλέπουν στην Πειραιώς μετά το "άδειασμα" του ΣτΕ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τις εκτιμήσεις της ΝΔ εν μέσω αναβρασμού σε ΜΜΕ και Δικαιοσύνη.

Ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ίσως και πιο σύντομα από ότι αρχικά υπέθεταν, “βλέπουν” τώρα στη ΝΔ, μετά και από την απόφαση- ράπισμα στην κυβέρνηση του ΣτΕ να μπει στην ουσία του θέματος των τηλεοπτικών αδειών.

Στο κόμμα της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης εκτιμούν ότι οι ανώτατοι δικαστές αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο στις απόπειρες εκβιασμού, τρομοκράτησης και εν τέλει ποδηγέτησής τους από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εκτιμούν τώρα ότι πολύ συντομα το ΣτΕ θα βγάλει την απόφαση του, βασιζόμενο στην ήδη υπάρχουσα νομολογία σχετικά με το ΕΣΡ και τις σχετικές συνταγματικές επιταγές.Εάν αυτό συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανόν ο νόμος Παππά να κηρυχθεί αντισυνταγματικός και να καταρρεύσει μέσα σε 24 ώρες όλο το αφήγημα , το οποίο επιχείρησε να προβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γνωρίζοντας ότι η οικονομία δεν αποτελεί το…ισχυρό τους “χαρτί”.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, το οποίο συζητήθηκε χθες σε ανώτατο επίπεδο στη ΝΔ, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος που θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλέξει την προσφυγή σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, προωθώντας ως επιχείρημα – αυτή την φορά- τον πόλεμο κατά των συμφερόντων και της διαπλοκής.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε και από την απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή. Ενώ το μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί στην ολομέλεια για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και θα επανακαταθέσει ο ίδιος την τροπολογία Παππά για το “μαύρο” στους 4 τηλεοπτικούς σταθμούς, που δεν έχουν άδεια (σύμφωνα με τον διαγωνισμό του υπουργού επικρατείας ), ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ούτε καν για να απαντήσει στις “σκληρές” καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη. Αναχώρησε για το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, χωρίς να κάνει καμιά δήλωση.

Λίγο νωρίτερα πάντως, τον λόγο ζήτησε και πήρε στην Βουλή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε ότι “η χώρα βιώνει πρωτοφανή δημοκρατικό εκφυλισμό”, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος και φασιστικά καθεστώτα», καθώς και για υπονόμευση της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Ακόμη, ο ίδιος διάβασε αποσπάσματα της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου γίνεται λόγος για «κατάντια και ξεπεσμό» και για «φαινόμενα άκρως νοσηρά που παραπέμπει σε μεθόδους άκρως φασιστικών καθεστώτων» και σημείωσε: «Ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία δεν εκδόθηκε τέτοια ανακοίνωση . Προκαλεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και έπρεπε και τα δικά σας να προκληθούν όταν η “Αυγή” δημοσιοποιεί στοιχεία δικαστή την ημέρα που μετέχει στην συνεδρίαση ΣτΕ».