Αθλητισμός

Χτύπησε την πόρτα του Σκοτ Σκάιλς!

Ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει το μπαμ με την πρόσληψη του 51χρονου με την 14ετή θητεία στο ΝΒΑ.

​O Παναθηναϊκός κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να νικήσει τον χρόνο και να βρει τον διάδοχο του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι λύσεις στην Ευρώπη είναι λίγες και έγιναν ακόμη λιγότερες, από την στιγμή, που δεν βρέθηκε άκρη με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ετσι, το ενδιαφέρον των Κυπελλούχων Ελλάδας στράφηκε στις ΗΠΑ και στην αγορά του ΝΒΑ. Και μάλιστα με συγκεκριμένο στόχο, τον 51χρονο Σκοτ Σκάιλς, ο οποίος μετράει 14 χρόνια παρουσίας στους πάγκους του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου ως χεντ κόουτς. 

Ο Σκάιλς, που ως γνωστόν έπαιξε στον ΠΑΟΚ, στον οποίο και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, ήταν εκ των προτέρων κατανοητό ότι δεν είναι εύκολο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Στην επαφή, που έγινε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αποδείχθηκε αυτό, με τις απαιτήσεις εκτός των άλλων του Αμερικάνου προπονητή να είναι μακριά από το ποσό, που δίνει γενικά το “τριφύλλι” για διάδοχο του Αργύρη Πεδουλάκη. Η επαφή με τον Σκάιλς δείχνει, πάντως, και την πρόθεση του Παναθηναϊκού να ψαχτεί στο ΝΒΑ, αφού, όπως αναφέραμε, οι επιλογές στην Ευρώπη είναι ελάχιστες. Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Από την “Γηραιά Ηπειρο” ο Λούκα Μπάνκι, πρώην προπονητής της Σιένα και της Αρμάνι, φαίνεται να έχει την πρώτη τύχη. Όπως και να έχει, μέσα στις επόμενες ώρες θα μάθουμε τον άνθρωπο, που θα πάρει στα χέρια του τα προπονητικά ηνία του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sdna.gr