Ελλάδα

Τηλεοπτικές άδειες: Δευτέρα και Τετάρτη οι επόμενες δύο διασκέψεις

Οι διασκέψεις προγραμματίστηκαν για τις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Προσδιορίστηκαν για την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη οι επόμενες δύο διασκέψεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη χθεσινή απόφαση-κόλαφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, προσδιόρισε να είναι κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι διασκέψεις προγραμματίστηκαν για τις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Ειδικότερα, η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, τάχθηκε χθες υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών και στην συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού.

​Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ θεωρείται μεγάλη ανατροπή για την κυβέρνηση, αν σκεφτεί κανείς ότι ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ραγδαίες και πολύ σημαντικές εξελίξεις στον εσωτερικό πυρήνα του Συμβουλίου άφηναν όλα τα σενάρια ανοιχτά, από επ’ αόριστον αναβολή της διάσκεψης έως και επανεκκίνηση των σχετικών συζητήσεων από μηδενική βάση. 

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι από την Ολομέλεια απουσίαζαν ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικός μέλος, καθώς το πρώτο υπέστη καρδιακό σοκ, ενώ το δεύτερο έσπασε το πόδι του. Είναι και ο μεγάλος σάλος που έχει προκληθεί στους διαδρόμους των δικαστηρίων για την σκανδαλώδη προσωπική ζωή δικαστή, που συμμετείχε στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει και να ζητεί τη διενέργεια ελέγχου των διαρροών.

Το κλίμα, λοιπόν, χθες, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, εν μέσω και εμφυλίου στο Σώμα των Δικαστών και ενώ είχαν προηγηθεί εντάσεις και ενστάσεις και στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση.