Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε τη ροζ ζωή του δικαστή του ΣτΕ

Νωρίτερα η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου.

Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε ο υπουργός Δικαιοσύνης τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπου για τη ροζ ζωή δικαστικού λειτουργού στο ΣτΕ, ο οποίος συμμετείχε στην Ολομέλεια, που είχε αναλάβει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διαβίβασε «στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η διενέργεια της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Σπυρίδωνα Παππά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παρασκευόπουλος είχε δώσει εντολή για ποινική και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου την περασμένη Δευτέρα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών, ενώ λίγο κόντεψε να αναβληθεί και η χθεσινή διάσκεψη του ΣτΕ για τα κανάλια.