Video

“Κατηγορώ” Μητσοτάκη για “παρακράτος” και “πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό”!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα γεγονότα στο ΣτΕ. Μίλησε για μεθοδεύσεις και για ανομία, ενώ επιτέθηκε και στην Αυγή. Επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι δεν θα συναινέσει σε συγκρότηση του ΕΣΡ, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

Στα ύψη ανέβασε τους τόνους ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην παρέμβασή του, λίγο πριν ξεκινήσει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για “παρακράτος” και “πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό”, με αφορμή τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο ΣτΕ.

“Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που είχαν μόνο σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ, που θα έκρινε την συνταγματικότητα του νόμου Παππά”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ μνημόνευσε δε την ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων, λέγοντας πως “ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση”.

Ακόμη, ο ίδιος επιτέθηκε στην Αυγή για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δικαστή, ενώ μίλησε για μία εξουσία, που στέλνει σπίτι τους, όσα στελέχη καταγγέλλουν διασπάθιση χρήματος, αναφερόμενος στο σάλο που έχει προκληθεί με την παραίτηση της ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, Δήμητρας Χαλικιά μετά την ανοιχτή της κόντρα με την αναπληρώτρια υπουργό, Ράνια Αντωνοπούλου.

“Θα προστατεύσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και τη θεσμική της ανεξαρτησία. Είναι σημαντική απόφαση και επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού, πριν κριθεί ο νόμος στο ΣτΕ”, τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος δε έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση: “Μην τολμήσετε να φέρετε την πραξικοματική τροπολογία”, τόνισε. “Το μαύρο δεν θα περάσει”, είπε.

Αναφορικά με το ΕΣΡ, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά τη θέση του κόμματος ότι θα συναινέσει μόνο, εάν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. “Η στάση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Βάζουμε μια και μόνη προϋπόθεση: την ακύρωση του νόμου Παππά. Η σύνθεση του ΕΣΡ είναι μεταγενέστερο θέμα”, τόνισε.

“Αναμένουμε την τελική απόφαση του ΣτΕ. Αν κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό θα πρέπει η κυβέρνηση να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη αρχή και να καταργήσει τον αριθμό των αδειών”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες σε “δημοκρατική εγρήγορση” απέναντι σε μια “αυταρχική κυβέρνηση”.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει καλύτερη προοπτική, δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό που χρειάζεται η πατρίδα, όπως τη ρύθμιση χρέους”, υποστήριξε.