Οικονομία

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street, σε μια “γεμάτη” μέρα

Νευρικές κινήσεις στην Ευρώπη, που αναμένει τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι.

Μικρές μεταβολές καταγράφει η Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, μια μέρα που είναι ιδιαίτερα “φορτωμένη” με πολλά δεδομένα για τους αναλυτές.

Ο Dow jones κερδίζει 0,17% στις 18.191 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,08% στις 5.239 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,08% στις 2.140 μονάδες.

Κύριος λόγος της μικρής ανόδου είναι τα κέρδη που σημειώνουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, μετά από τη νέα άνοδο που έχουν οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού.

Ακόμα, οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον μια σειρά ομιλιών από αξιωματούχους της Fed, για να προσανατολιστούν στις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο “μπαράζ” εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου που συνεχίζεται στις ΗΠΑ.

Η Morgan Stanley γνωρίζει κέρδη 1,45%, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφ’ότου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες. Ανακοίνωσε κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 1,02 δισ. δολαρίων ή 48 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Την ίδια ώρα, υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Yahoo, το γ΄ τρίμηνο, στα 163 εκατ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή από 76 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 20 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Intel για το γ΄ τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε κέρδη 3,4 δισ. δολ. ή 69 σεντς ανά μετοχή από 3,1 δισ. δολ. ή 64 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κέρδη έναντι ζημιών ανακοίνωσε η Halliburton για το τελευταίο τρίμηνο, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν άλλο ένα ζημιογόνο τρίμηνο. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 6 εκατ. δολ. ή 1 σεντ ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο, έναντι ζημιών 54 εκατ. δολ. ή 6 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Σημειώνεται πως σήμερα είναι η επέτειος 29 ετών από τη “Μαύρη Δευτέρα” του 1987, όποτε και ο Dow Jones είχε “κατρακυλήσει” 508 μονάδες ή 22%, ρεκόρ πτώσης για τον δείκτη. 

Η εικόνα στην Ευρώπη

Οι ευρωαγορές συνεχίζουν να εμφανίζουν εικόνα διστακτικότητας, αναμένοντας την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα όσα θα δηλώσει ο πρόεδρος της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Στο Λονδίνο ο FTSE χάνει 0,10% στις 6.992 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,06% στις 10.638 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,07% στις 4.511 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,06% και στη Μαδρίτη ο IBEX ενισχύεται 0,53% στις 8.911 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,15% στις 343 μονάδες.