Γεύση

Carrot Cake με κρέμα τυριού

Λαχταριστό, πεντανόστιμο και κατάλληλο για όλες τις ώρες!

Υλικά100 γρ. βούτυρο 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά150 γρ. φαρίνα κοσκινισμένο1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σε σκόνη γαρύφαλλο 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής 1 ποτήρι τριμμένα καρότα 100 γρ. τριμμένα καρύδια 50 γρ. ινδική καρύδα 80 γρ. blueberries ή cranberries Για την κρέμα50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. τυρί κρέμα 90 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕκτέλεσηΓια το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και το γαρύφαλλο, τα ανακατεύουμε, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, το τριμμένο καρύδι, την ινδική καρύδα και τα blueberries ή cranberries και τα ανακατεύουμε. Στο μπολ με το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μετά προσθέτουμε και το μείγμα καρότου, τα ανακατεύουμε με κουτάλι καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας (ελέγχουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).

Για την κρέμα:  Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μόλις κρυώσει το κέικ που ψήσαμε, καλύπτουμε την επιφάνειά του με την κρέμα μας.Το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.