Video

Το catwalk “πλημμύρισε” κιμονό!

Μία σύγχρονη προσέγγιση της παραδοσιακής γιαπωνέζικης ενδυμασίας, στην Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο.

Με μουσική και φουτουριστικές δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας και αστεριού της ροκ Yoshiki «πλημμύρισε» η σκηνή, κατά την έναρξη της εβδομάδα μόδας στο Τόκιο, τη Δευτέρα.

Ο Yoshiki, συνιδρυτής και ντράμερ του ροκ συγκροτήματος X Japan, έπαιξε πιάνο και ντραμς κατά τη διάρκεια της επίδειξης, στην οποία παρουσιάστηκαν εμπριμέ, στράπλες φορέματα, αλλά και κιμονό, σε μία σύγχρονη προσέγγιση της παραδοσιακής γιαπωνέζικης ενδυμασίας.

Όπως δήλωσε ο 51 ετών Yoshiki, η οικογένεια του οποίου διατηρεί κατάστημα με κιμονό, η συγκεκριμένη βιομηχανία βρίσκεται σε κρίση.«Παρά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της προσέγγισής μου, νομίζω ότι η Yoshikimono παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον από την άποψη ότι ξαναζωντανεύει τα κιμονό», πρόσθεσε ο ίδιος μετά το πέρας της επίδειξης, σύμφωνα με το Reuters.

Η εβδομάδα μόδας στο Τόκιο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.Ο Yoshiki γεννήθηκε στην Τατεγιάμα της Ιαπωνίας το 1965. Δημιούργησε τους X Japan μαζί με τον τραγουδιστή τους, Τοσίμιτσου «Τόσι» Ντεγιάμα το 1982. Μετά την διάλυση των X Japan, το επόμενο του βήμα ήταν η δημιουργία της μπάντας Violet UK.