Αθλητισμός

Αυτή η ΑΕΚ δεν παίζεται !

Στην πρεμιέρα της στο Champions League διέλυσε με 92-49 τη Ζολνόκι και με το καλημέρα έδειξε ότι θα είναι πρωταγωνίστρια της διοργάνωσης.

ΑΕΚ-ΖΟΛΝΟΚΙ: 92-49

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι από το Ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο η ΑΕΚ μπήκε με 1000 και στο Τσάμπιονς Λιγκ και διέλυσε την Ζολνόκι με 92-49. Με άμυνα που έφερεν απελπισία στον αντίπαλο και με τους 11 από τους 12 παίκτες της να σκοράρουν η ΑΕΚ πρόσφερε άλλη μια όμορφη παράσταση στον κόσμο της που ήταν αισθητά αυξημένος σε σχέση με τα περυσινά Ευρωπαϊκά παιχνίδια, πλην Γαλατά, με πολύ πιο εμπορικές ομάδες. Εκτός από αυξημένος ο κόσμος ήταν και πολύ ζεστός βλέποντας την ομάδα να παίζει όμορφο μπάσκετ και να έχει μια σταθερή ποιότητα αυτή που βγάζει από το πρώτο της επίσημο παιχνίδι μέχρι σήμερα. 

Η ΑΕΚ είχε αυτή την φορά πρώτο σκόρερ τον Λαρεντζάκη με 14 πόντους ενώ ο μόνος παίκτης που δεν σκόραρε ήταν ο Φάλκερ που όμως μάζεψε 7 ριμπάουντ και έριξε και δύο τάπες. Ο Ούκιτς ήταν μαέστρος με 7 ασίστ και άριστη οργάνωση ενώ το θετικό όπως πάντα ήταν πως παρά τις αλλαγές και τον μπόλικο χρόνο συμμετοχής που πήραν και οι 12 παίκτες, τον λιγότερο ο Τσαλμπούρης που πρόλαβε να βάλει 7 πόντους σε 7 λεπτά, ήταν σταθερή και γινόταν και καλύτερη όσο πέρναγε η ώρα ανεξάρτητα με το ποιοι έπαιζαν. Η Ζολνόκι βέβαια δεν είναι κανείς ισχυρός αντιπαλος όμως η ΑΕΚ ήταν σοβαρή από την αρχή μέχρι το τέλος με σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και στον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ. Ετσι λοιπόν και τον στόχο πέτυχε η ομάδα και οι παίκτες δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα στην Χαλκίδα με τον Α.Ο. Κύμης αφού είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο Ούκιτς έπαιξε πάνω από 20, συγκεκριμένα 22, λεπτά. Η Βασίλισσα διατήρησε το υψηλό ποσοστό στα δίποντα, με 62%, και στις βολές με 89% ενώ είχε 8 στα 26 τρίποντα. Η ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα θα παίξει στο Βέλγιο με την Σαρλερουά για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-25,  73-39

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς5 (7 ασίστ), Σάκοτα 8 (6 ριμπ.), Βασιλειάδης 10, Μιλόσεβιτς 9 (4 ριμπ.), Ντίξον 7 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Λαρεντζάκης 14, Φόλκερ (7 ριμπ., 2 τάπες), Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12 (6 ριμπ.), Σκουλίδας 2, Γουίλιαμς 10 (4 ριμπ.), Τσαλμπούρης 7. 

Ζολνόκι (Ίβκοβιτς): Μπάρνις 6, Ράιτ 8, Άιλινγκσφελντ 6, Βίτμαν 6, Βόιβοντα 8, Τοτ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10, Πόποβιτς 3. 

Διαιτητές: Ζάστσουκ, Ρόσο, Κάρντουμ.

πηγή: aek365.com