Πρεμιέρα της β’ αξιολόγησης με τα… τεχνικά κλιμάκια

Πρεμιέρα της β’ αξιολόγησης με τα… τεχνικά κλιμάκια
Δεν είναι διόλου απίθανο, πίσω από την ολιγωρία να κρύβεται η διαφωνία του ΔΝΤ με τη Γερμανία για το χρέος.

Σήμερα, Δευτέρα, καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών, ενώ γύρω στα μέσα της εβομάδας αναμένονται οι επικεφαλής των Θεσμών κ.κ. Ντεκλαν Κοστελο (ΕΕ), Φρ. Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικολά Τζιαμαριόλι (ΕΜΣ).

Όσο για την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, αυτή έχει ήδη δηλώσει πως θα έρθει στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας, καθώς θέλει να παρευρεθεί σε μια κηδεία στελέχους του ΔΝΤ στις ΗΠΑ.

Αν και λίγο.. τραβηγμένη για δικαιολογία, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν πως δεν ανησυχούν για την πορεία και την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Και ενώ όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι και η Αθήνα θέλουν οι συζητήσεις να έχουν ολοκληρωθεί το Νοέμβριο προκειμένου εν συνεχεία να συζητηθεί το θέμα τους χρέους, το ΔΝΤ πάει χαλαρά… Δεν είναι διόλου απίθανο, πίσω απο την ολιγωρία να κρύβεται η διαφωνία του ΔΝΤ με τη Γερμανία για το χρέος. Ο Διεθνής Οργανισμός επιθυμεί ελάφρυνση του χρέους για να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ το Βερολίνο απορρίπτει μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα πριν το 2018.

Η διαμάχη κορυφώθηκε κατά την πρόσφατη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, όπου τα εμπλεκόμενα μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά για το θέμα. Προφανώς, κοινός τόπος για το χρέος δεν βρέθηκε και η επόμενη αξιολόγηση ανοίγει τώρα. 

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια για τη β’ αξιολόγηση είναι ήδη ασφυκτικά, δεδομένων των θεμάτων που θα τεθούν,με πρώτο πρώτο το ασφαλιστικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play