Επανέρχεται ο Σόιμπλε: Συζήτηση για το χρέος το 2018

Επανέρχεται ο Σόιμπλε: Συζήτηση για το χρέος το 2018
Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, που ''ξέκοψε'' για άλλη μια φορά τη σεναριολογία για το χρέος.

Νέο μήνυμα για τις διαβουλεύσεις του χρέους που θα πρέπει να γίνουν με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου το 2018 έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες μέρες μετά από το μήνυμα που έστειλε προς την Αθήνα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Σε δηλώσει του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απάντησε σε ερώτημα για το αν πρόκειται να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: ”Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτo πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν” τόνισε.

Για την άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι ”πρόκειται για παρεξήγηση” και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο. ”Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι ‘Ελληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον ‘Ελληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play