Αθλητισμός

Δεν ντρέπεστε;

Με ντροπιαστική εμφάνιση και μπάσκετ σχολικού επιπέδου, ο Παναθηναϊκός (τον θύμιζαν μόνο οι φανέλες), διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (88-63) και απογοήτευσε τον κόσμο του.

Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό, δεν κατέβηκε στο ΣΕΦ… και θα μπορούσε να χάσει με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Η πρώτη θέση στη Basket League, σε ένα μεγάλο βαθμό κρίθηκε, ωστόσο αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί, καθώς η τραγική εμφάνιση και κυρίως πως θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας, αποτελεί το βασικό πρόβλημα.

Ουδείς ξεχώρισε από το «τριφύλλι» (κάποιες προσπάθειες από Παππά-Μπουρούση), ο πάγκος απουσίαζε… με το αποτέλεσμα να είναι δικαιότατο, αντικατοπτρίζοντας την εικόνα των δύο ομάδων.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Καλάθη, Φελντέιν, Σίνγκλετον, Γκιστ και Χαραλαμπόπουλο, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μπιρτς και Μάντζαρης.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη επίθεση του αγώνα, αστόχησαν με τον Παπανικολάου (τρίποντο), ενώ στη συνέχεια ο Καλάθης έκοψε τον Σπανούλη, στον οποίο στην αρχή, «έπεφτε» ο Σίνγκλετον στην άμυνα, μετά τις αλλαγές.

Μπίρτς και Γκιστ διαμόρφωσαν το 2-2 (8:30), ο Χαραλαμπόπουλος αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Σίνγκλετον κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, βάζοντας στη συνέχεια το καλάθι για το 2-4, με τον Πρίντεζη να ισοφαρίζει άμεσα.

Το πρώτο πρόβλημα…

Ο Νικ Καλάθης έκανε δύο φάουλ, γρήγορα-γρήγορα, με αποτέλεσμα να τον αλλάξει ο Πεδουλάκης, βάζοντας τον Παππά, με το σκορ στο 7-7, ο Χαραλαμπόπουλος θα κάνει λάθος και ο Μπιρτς στον αιφνιδιασμό θα δώσει ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (9-7, 5:36).

Αλλεπάλληλα λάθη από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, έδωσε δικαίωμα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 11-7, ο Γκιστ με τρίποντο θα μειώσει προσωρινά (11-10), αλλά ο Χάκετ θα κερδίσει φάουλ σε προσπάθεια για τρεις, ευστόχησε στη μία, για το 12-10, 4:05 για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο Γκριν με δίποντο έκανε το 14-10, ο Μπουρούσης αστόχησε με τον Πεδουλάκη να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να μη βρίσκει ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» με τα drive τους, κέρδιζαν βολές (16-10, 3:02), με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει και τη μάχη των ριμπάουντ.

Μέσα σε όλα, οι παίκτες των «πράσινων» έχαναν και τις βολές (1/2 από τον Μπουρούση, για το 16-11), ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς, προηγήθηκε με τον Γιανγκ (18-11), ο Μπουρούσης αστόχησε σε τρίποντο και ο Γιανγκ τον αιφνιδιασμό, κέρδισε φάουλ και πήγε στις βολές (20-11, 2:08), ο Παππάς αστόχησε σε νέο τρίποντο, με τον Πεδουλάκη να δοκιμάζει σχήμα με Παππά-Καλάθη στο «1-2».

Ο Μπουρούσης θα κόψει στα ίσα τον Γιανγκ, ο Καλάθης με τρίποντο θα μειώσει σε 20-15, αλλά ο Γκριν θα εκμεταλλευτεί την κακή άμυνα του «τριφυλλιού» (22-15), αλλά ο Παππάς με ένα buzzer beater θα διαμορφώσει το 22-17, σκορ πρώτης περιόδου.

Δεν μπορούσε να σταματήσει τον Γκριν

Με μια όμορφη προσπάθεια του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός θα μειώσει κι’ άλλο (23-19), αλλά και πάλι η άμυνα του Παναθηναϊκού έμεινε πίσω… (26-19), αλλά ο Μπουρούσης με καλάθι και φάουλ, θα κάνει το 26-22, 9:01 για το ημίχρονο.

Κατηφόρα…

Ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό, ανέβασε τη διαφορά στους «10» (32-22, 7:37), ο Παππάς με drive θα μειώσει, αλλά το μεγάλο πρόβλημα των «πράσινων» ήταν η άμυνα και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν προσωρινά στον… αέρα, μείωσαν στους «6» (32-26, 6:35), αλλά οι χαμένες βολές αποδεικνύονταν μεγάλο πρόβλημα (4/9 συνολικά στα πρώτα 15 λεπτά), ωστόσο παρέμεναν κοντά στο σκορ (32-27, 6:09).

Πάλευε μόνος του ο Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 9 π., ήταν ο μόνος που προσπαθούσε αρκετά (36-31, 4:37), κέρδιζε συνεχώς φάουλ των αντιπάλων του, αλλά η αμυντική αδράνεια και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανεβάσουν τη διαφορά στους 13 (44-31), με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αέρα…

Διασυρμός…

Με συνεχόμενους πόντους εκατέρωθεν, η τρίτη περίοδος άρχισε με το σκορ στο πρώτο δίλεπτο να διαμορφώνεται στο 54-36, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδιζε αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ, με τον Πρίντεζη να εκτοξεύει τη διαφορά στους 20!

Η διαφορά παρέμενε στους 20 (58-36, 60-40), ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ανήμπορος να γυρίσει το παιχνίδι, έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, δεν μπορούσε να επαναφέρει την μπάλα και ο Ολυμπιακός εύκολα, άκοπα και χωρίς ιδρώτα.. έκανε ότι ήθελε στο παρκέ του ΣΕΦ.

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τη διαφορά να παραμένει στους 19, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει να έχει αποδεχτεί τη μοίρα του, ωστόσο έπρεπε να παλέψει να γλιτώσει το διασυρμό, για το γόητρό του και μόνο, αφού ούτως ή άλλως το ματς δεν είχε διακύβευμα.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός έστησε ένα μικρό πάρτι, ο Παναθηναϊκός σπασμωδικά προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, εντούτοις η κάκιστη ψυχολογία, παράλληλα με το πλάνο που… δεν υπήρχε μέσα στο παρκέ, δε βοήθησαν τους παίκτες του Πεδουλάκη.

Με ευκολία ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά, έπαιζε όμορφο μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να διασύρεται στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, βυθιζόμενο στην εσωστρέφεια και τον προβληματισμό.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 50-32, 68-49, 88-63.

πηγή: panathinaikos24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο