Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική με ”αιχμές” από Μαντά και Καββαδία

Συνεχίζονται τα σχόλια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις ομιλίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση με επικριτική διάθεση άσκησαν από το νήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς και η Αννέτα Καβαδδία κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στην τρίτη μέρα εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ”πρέπει να σκεφθούμε σε αυτήν την πολύ κρίσιμη καμπή αν πνέει άνεμος αριστερής διακυβέρνησης στην χώρα, που να το νιώθει ο κόσμος στην καθημερινότητά του”.

Η δική μου εντύπωση είναι ότι έχουμε μόνο μερικές ριπές αυτές του ανέμου είπε. Έκανε λόγο για ηθική διάσταση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του προγράμματος της Αριστεράς, θέτοντας τα ερωτήματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συζητήσει ποια πρέπει να είναι η σχέση της Αριστεράς με οικονομικό κατεστημένο, το ξένο κεφάλαιο, τους διάφορους τοπικούς άρχοντες και διάφορους “πασάδες” κάθε περιοχής. Μήπως σε αυτό το πεδίο απλώς αυτοσχεδιάζουμε; είπε ο κ. Μαντάς υπογραμμίζοντας ότι για να μιλήσουμε για πρόγραμμα Αριστεράς και προγραμματικής ανασυγκρότησης πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι η αστική τάξη δεν θα διστάσει με οποιοδήποτε τρόπο να πάει στην δολιοφθορά, είτε με τους μηχανισμούς της, είτε μετωπικά.

Έχουμε ανάγκη συγκροτημένου και συνεκτικού σχεδίου από “χθες” ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι έχουμε ανάγκη τώρα και όχι μετά από χρόνια να πάμε σε κάθε περιφέρεια ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά της η βουλευτής Αννέτα Καββαδία σήμείωσε κριτική σε συμπεριφορές που παρατηρούνται από στελέχη της κυβέρνησης. Η ίδια ανέφερε πως ”έχοντας αφετηρία τη θέση ότι όσο λάθος είναι να μηδενίζει κανείς το έργο της κυβέρνησης, άλλο τόσο όμως και να θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς, η βουλευτής υποστήριξε ότι έγιναν και ”δεξιά” και ”αριστερά” λάθη. Και αναφερόμενη στις ”συμπεριφορές που παραπέμπουν σε πρακτικές του παρελθόντος”, τόνισε πως αυτές ”δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές”. Έκλεισε όμως με αισιόδοξο μήνυμα: ”Ναι, μπορούμε να πετύχουμε. Στοχεύοντας Αριστερά”.