Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ”στριμώχνει” την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Η ΝΔ ποντάρει στην ''όξυνση'' των πνευμάτων για τα κανάλια μετά και από τη νέα τροπολογία Παππά για το ΕΣΡ στη Βουλή που αποσύρθηκε.

Ως την “μητέρα των πολιτικών μαχών”, αντιμετωπίζει η ΝΔ την υπόθεση με τις τη,εποπτικές άδειες μετά και την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει αργά χθες τη νύχτα τροπολογία, συμφωνία με την οποία “σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την ανακήρυξη και τυπικά των νέων καναλαρχών” θα ρίξει “μαύρο” σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έχουν άδεια. 

Η κίνηση αυτή, που όμοια της δεν έχει υπάρξει κατά τη διάρκεια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας , χαρακτηρίστηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “”αντιδημοκρατικός κατήφορος” της κυβέρνησης .

 Η ΝΔ μάλιστα ενέπλεξε και την Ευρώπη , καλώντας – εμμέσως πλην σαφώς – τις κοινοτικές επιτροπές να βάλουν φρένο στα σχέδια του κ, Τσίπρα και της κυβέρνησης του. Σύμφωνα με πληροφορίες του page news. gr, ο κ, Μητσοτάκης επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ που βρίσκεται και σχεδιάζει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εμποδίσει την υλοποίηση των σχεδίων του πρωθυπουργού και του υπουργού επικράτειας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα πρέπει να αποκλείεται συνάντηση του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο, αλλά και συντονισμό των κινήσεων του με εκείνες των ηγετών των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο.

Στη ΝΔ , εκτιμούν οτι η χθεσινή τροπολογία ήταν απόλυτη ένδειξη πανικού του κ. Ν. Παππα, ο οποίος προφανώς ανέμενε μια θετική απόφαση απο το ΣτΕ , η οποία δεν ήρθε ποτέ. Παράλληλα βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν οτι η κυβερνηση αφού απέτυχε να ελέγξει την δικαιοσύνη , αποφάσισε “με αυταρχικό τροπο να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς και να οδηγήσειστην ανεργία περισσότερα απο 2.000 άτομα”!

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κλιμακώσει από σήμερα την αντίδραση του και ήδη στα χέρια των βουλευτών βρίσκεται ειδικό σημείωμα με όλες τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα αυτό. Παράλληλα προετοιμάζεται συνέντευξη Τύπου , ενώ δεν αποκλείεται στην συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή για την τροπολογία Παππά , τον λόγο να λάβει ´ο ίδιος ´ο κ, Μητσοτάκης!

Στο ”στόχαστρο”αναμένεται να βρεθούν ´ο πρωθυπουργός και ο υπουργός επικράτειας , καθώς στη ΝΔ γνωρίζουν ότι με τους χειρισμούς του κ Παππά δεν είναι όλοι στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνοι!

Δεν είναι λίγοι τέλος, εκείνοι που θεωρούν ότι η κίνηση αυτή των κ,κ. Τσίπρα και Παππά μπορεί να σημάνει και την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση συνολικά , ωθεί ένα αυταρχικό πρόσωπο που ξενίζει ακόμη και τους φανατικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι…. συνηθισμένοι σε τέτοιους είδους επιλογές!

Σήμερα πάντως, οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ.κ, Χατζηδάκης και Γεωργιάδης αναμένεται να δώσουν το στίγμα των προθέσεων του κ, Μητσοτάκη.