Πολιτική

Τα… επικίνδυνα παιχνίδια Τσίπρα με τη δραχμή!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για πολιτική διαπραγμάτευση με το "βλέμμα" στο χρέος, ο Γάλλος "σύμμαχος" τον εκθέτει ανεπανόρθωτα! Αποκαλυπτήρια "φωτιά" για τον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνουν τους πρώην... "συντρόφους", Γιάννη Βαρουφάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στον… ύπνο έπιασαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του οι χθεσινές αποκαλύψεις. Η Αριστερά απόλυτα αφοσιωμένη στα… του οίκους της, εν μέσω συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει ανασχηματισμού, έχει χάσει τη μπάλα με τα “άπλυτα”, που βγαίνουν στη φόρα. Αυτή τη φορά το “άδειασμα” έγινε από το Γάλλο “σύμμαχο” της χώρας, του οποίου δε τα ποσοστά “καταποντίζονται” σχεδόν επτά μήνες πριν τις γαλλικές εκλογές. Βέβαια, την ίδια ημέρα-ημέρα αποκαλύψεων-μάθαμε και τις παρασκηνιακές συζητήσεις του Κλίντον με τον Αλέξη Τσίπρα από διαρροές των Wikileaks.

Στο Μαξίμου το θερμόμετρο “χτυπά” κόκκινο. Διαπραγμάτευση, δικαιοσύνη, πολιτικές κόντρες, μάχες στο τηλεοπτικό τοπίο, προσφυγικό σε έξαρση, κοινωνικός αναβρασμός, λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς συμπεριλαμβάνονται στο “μενού” της κυβέρνησης, η οποία παρακολουθεί άπραγη και αμήχανη τα δρώμενα, βάζοντας σε πρώτη γραμμή το κόμμα, ενώ η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε πιστωτικό γεγονός στο τέλος του τρέχοντος έτους, αν δεν τα βρουν Βερολίνο και ΔΝΤ, κοινώς Σόιμπλε και Λαγκάρντ.

Η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν ποτέ αριστερό ή ριζοσπαστικό σχέδιο, ήταν το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών , δήλωσε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες αφού ήλθαν στο φως εκμυστηρεύσεις του γάλλου προέδρου Ολάντ που θέλουν τον έλληνα πρωθυπουργό να ζητά εκτύπωση δραχμών στη Ρωσία το 2015.

Όμως το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπαιζε επικίνδυνα με τη φωτιά, φλερτάροντας… με τη δραχμή, στους πρώτους μήνες του 2015 το έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι αυτό το σχέδιο είχε την έγκριση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Κάτι που το Μαξίμου έσπευδε να το διαψεύδει.

Τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Φ. Ολάντ επιβεβαιώνει τον Βαρουφάκη και εκθέτει τον Πρωθυπουργό και επιβεβαιώνεται ότι και ο Α. Τσίπρας είχε εξετάσει το σενάριο της δραχμής.

Οι ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών επανήλθαν πριν από μερικές εβδομάδες, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος στο τελευταίο του βιβλίο αναφέρει ότι ο Βαρουφάκης είχε εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προέβλεπε την καθιέρωση παράλληλου νομίσματος, εθνικοποίηση των τραπεζών και διαχείριση των αντιδράσεων με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων!

Αλλά και ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε μια εκτεταμένη συνέντευξή του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, είχε δηλώσει με νόημα: «Εάν συνεχίσουν οι πιστωτές τους εκβιασμούς υπάρχει μια ολόκληρη σειρά εναλλακτικών δρόμων που μπορούμε να ακολουθήσουμε». Και είναι γνωστά τα σχέδια για κατάληψη του νομισματοκοπείου κ.λ.π

Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός διέρρεε σενάρια περί δραχμής μπλοφάροντας για να εκβιάσει τους δανειστές. Κάτι επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο και τα αποτελέσματα αυτής της μπλόφας, τα ζούμε τον τελευταίο χρόνο.

Το συμβούλιο των αρχηγών και το τηλεφώνημα στον Πούτιν

Το πόσο κοντά έφτασε η χώρα στην έξοδο από την Ευρωζώνη αποκαλύπτεται από τα παρασκήνια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών που συγκλήθηκε υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως είχε διαρρεύσει τότε και επιβεβαιώθηκε από σημείωμα του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το συμβούλιο συνήλθε κατ’ απαίτηση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος λειτούργησε τότε ως δίαυλος επικοινωνίας με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Επειδή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών οδηγούσε σε αδιέξοδο, με πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, την οποία αποδέχθηκαν οι υπόλοιποι αρχηγοί, απομακρύνθηκαν οι πρακτικογράφοι και έγινε μια ανοιχτή συζήτηση που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή στο σύνολό της. Η ώρα όμως περνούσε και η χρονική προθεσμία που είχε θέση ο Ολάντ για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος με το οποίο ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα δήλωνε ρητά ότι επιθυμούσε να παραμείνει στην Ευρώπη εξέπνεε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρόντων, η πλάστιγγα έγειρε, όταν ο πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον οποίο προφανώς ανέμενε κάποια στήριξη. Το συμβούλιο διακόπηκε και στο Προεδρικό Μέγαρο κλήθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ο τότε υπουργός έπρεπε να φέρει στον πρωθυπουργό ορισμένα στοιχεία που θα του ήταν χρήσιμα στη συνομιλία με τον Πούτιν, επειδή ένα από τα θέματα συζήτησης θα ήταν και αυτό του αγωγού.

Όταν η τηλεφωνική επικοινωνία ολοκληρώθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανώς απογοητευμένος.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν μπορεί να βοηθήσει», είπε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που τον άκουγαν έκπληκτοι για τη μέχρι τότε αισιοδοξία του. «Μου υποσχέθηκε όμως ότι θα μιλήσει στη Μέρκελ», συνέχισε. Μετά το τηλεφώνημα του Πούτιν, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, που μέχρι τότε ζητούσε «να μπούμε όλοι σε ένα αεροπλάνο και να πάμε στις Βρυξέλλες» χαμήλωσαν τους τόνους και έγιναν πιο συγκαταβατικοί.

Έπειτα από μία ώρα λοιπόν εξεδόθη το περίφημο ανακοινωθέν των 356 λέξεων που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο