Γεύση

Κέικ βανίλιας γεμιστό με μαρμελάδα κεράσι

Αξίζει όλες τις θερμίδες που θα πάρετε!

Υλικά(Για 4-6 άτομα)1 βανίλια σκόνη4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι220 γραμμάρια ζάχαρη220 γραμμάρια μαργαρίνη4 αυγά220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

ΕκτέλεσηΧτυπάμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι.Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας.Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση και αλείφουμε μια στρώση με τη σαντιγί, μετά με τη μαρμελάδα κεράσι και συναρμολογούμε το κέικ. 

tip– Μπορούμε να κόψουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού ή οδοντικό νήμα.– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γεύση μαρμελάδας θέλετε.