Μedia

Κυβέρνηση-αντιπολίτευση: Άναψε νέες “φωτιές” το ΕΣΡ!

Οι τόνοι στην εγχώρια πολιτική σκηνή δεν λένε να πέσουν, με "φόντο" τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο. Επαναφορά ΕΣΡ βάζει στο τραπέζι ο Βούτσης, ενώ εκκρεμεί η οριστική ετυμηγορία του ΣτΕ.

Την επομένη της 5ωρης διάσκεψης του ΣτΕ για τη νομιμότητα ή μη της προσφυγής των καναλαρχών και ενώ αναμένεται η αυριανή και ιδιαίτερα κρίσιμη, δεύτερη συνεδρίαση-κατά την οποιά ή θα κλείσει η επίμαχη υπόθεση και θα μπει στο αρχείο μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπου θα επανέλθει ενώπιον του Συμβουλίου ή θα δοθεί συνέχεια στο σήριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες στα δικαστήρια-η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει ξανά στη συγκρότηση του ΕΣΡ ανάβει “φωτιές” στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Είναι που είναι άκρως τεταμένο το κλίμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση ήρθε και η δήλωση του Νίκου Βούτση ότι θα συζητήσει το ζήτημα από κοινού με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ σε συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και το κλίμα γύρω από την υπόθεση των ΜΜΕ “στράβωσε” κι άλλο.

Από την πλευρά του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία σχετική συζήτηση, εάν δεν προηγηθεί η απόσυρση του νόμου Παππά. “Ξεκαθαρίζουμε ότι αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά, δεν συναινούμε. Αν η κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο, εμείς θα συμφωνήσουμε για την συγκρότηση του ΕΣΡ”, αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.

Ως ”αδιανόητη” χαρακτήρισε από τη δική του πλευρά ο Νίκος Παππάς τη στάση της ΝΔ, να μπλοκάρει τη σύσταση του ΕΣΡ.

”Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κάλεσε τη ΝΔ να ”ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ”.

Την ίδια στιγμή, πάντως, πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε στο ρ/σ Real : ”Δεν έχουμε λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αρκεί η κυβέρνηση αυτή τη φορά να έρθει με μια άλλη λογική σε σχέση με αυτή του παρελθόντος”. 

Όπως είπε, ”η Ν.Δ. δεν είναι “κολλημένη” με το θέμα της συγκρότησης του, απλώς η κυβέρνηση δεν είχε το πνεύμα που θα έπρεπε προκειμένου να διευκολύνει ένα νέο ξεκίνημα στην τηλεόραση”.