Γεύση

Κέικ σοκολάτας με ρόδι

Μια συνταγή με έναν πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών...

Υλικά125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου    1 ποτήρι γιαούρτι     4 αυγά     3/4 ποτηριού κακάο     1 ποτήρι ζάχαρη 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις     1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ     1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής     2 ρόδια καθαρισμένα    80 γρ. κουβερτούρα

Για την επικάλυψη330 ml. κρέμα γάλακτος    250 γρ. κουβερτούρα    1 κουταλιά σούπας μέλι

ΕκτέλεσηΣε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα, βάζουμε ένα – ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κακάο,το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μπολ με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ με το αλεύρι, το γιαούρτι, τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τα ρόδια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (ή φόρμα για κέικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο). Αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί ή την φόρμα. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ μας. Αν θέλουμε στολίζουμε με ρόδι και σερβίρουμε.