Πολιτική

Ο Βαρουφάκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα λεγόμενα Στουρνάρα(;)

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τα βάζει με τον επικεφαλής της ΤτΕ, ενώ τον επιβεβαιώνει...

Η κόντρα του διοικητή της ΤτΕ με τον τέως υπουργό Οικονομικών δεν έγινε γνωστή ούτε χθες, από τα “καρφιά” του Γιάννη Στουρνάρα, ούτε σήμερα, από την αιχμηρή απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη. Την ξέρουμε από τη μαραθώνια διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015…

Τα “πυρά” ανάμεσα στους δύο άντρες ενδέχεται να έχουν και συνέχεια, αν υπολογίσει κανείς ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, ο κ. Βαρουφάκης λέγεται πως θα δώσει ακόμα και συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αποκαταστήσει τη φήμη του!

Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τα βάζει με τον επικεφαλής της ΤτΕ, ενώ τον επιβεβαιώνει… Στη δήλωσή του στο real.gr ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται ως προς το πρόσωπό του, ως ο άλλοτε “πτωχευμένος” ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και καναλιών, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. “Τους είπα μην τον λαμβάνετε υπόψιν σας”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΤτΕ. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο ίδιος, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας του απάντησαν ότι “δεν μπορούμε να μην τον λάβουμε υπόψιν, είναι υπουργός οικονομικών”. Τέλος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ο κ. Βαρουφάκης τους έπεισε ότι με αυτόν υπουργό οικονομικών δεν υπάρχει επιστροφή.

Η απάντηση του τέως υπουργού, έχει ως εξής:

”Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους”.