Γεύση

Αμυγδαλόπιτα

Μια ιδιαίτερη συνταγή για όσους αγαπούν την γεύση του αμυγδάλου...

Υλικά100 γρ. αλεύρι μαλακό100 γρ. πούδρα αμυγδάλου255 γρ. ζάχαρη75 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο4 αβγά4 γρ. μπέικιν πάουντερ110 γρ. κρέμα γάλακτος1 λοβό βανίλιας1½ γρ. αλάτι100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμέναζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 οC.

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αβγά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη βανίλια, “ξύνετε” τα σποράκια της, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε ξανά και αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 28εκ. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν βάλετε μέσα το μίγμα.

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε, να ξεκουραστεί.

Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφήστε την να κρυώσει καλά, πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.