Πολιτική

Θα κρατήσει υψηλούς τόνους ο Κ. Μητσοτάκης

Είναι σαφές ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην υπόθεση Καλογρίτσα, συνδέοντας τον κατασκευαστή με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την τράπεζα Αττικής.

Προάγγελο των όσων θα συμβούν την Δευτέρα στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή και την διαφθορά, αποτέλεσε η μετωπική σύγκρουση που είχαν με τον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ κ. Ν. Παππά , οι κ.κ. Μ. Βορίδης και Β. Βενιζέλος για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. 

Είναι σαφές ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην υπόθεση Καλογρίτσα, συνδέοντας τον κατασκευαστή με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την τράπεζα Αττικής. Θα εκμεταλλευθεί τις δημόσιες καταγγελίες του ιδιοκτήτη του “Άλφα” κ. Δ. Κοντομηνά για παζάρια που έγιναν με την μεσολάβηση της κυβέρνησης για την πώληση του καναλιού του στον κατασκευασμένη και τέλος θα θέσει με τον πιο επίσημο τρόπο και τομέα του ελέγχου των “πόθεν έσχες”. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο κ. Βορβορώδης σε συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο περιστύλιο της Βουλής, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι πρόθεση της ΝΔ είναι να προχωρήσει –μετά τις εκλογές– σε προκαταρκτική εξέταση για τον διαγωνισμό – φιάσκο, έρευνα που θα άφορα και την εμπλοκή του νυν υπουργού Επικρατείας!

Για τη ΝΔ, το θέμα αυτό θεωρείται μείζον και συνδέεται και με τα ζητήματα της Δικαισουνης. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι είναι η στιγμή για να “ανεβάσει” το ζήτημα στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο και θα χαρακτηρίσει ως “εγκέφαλο της όλης επιχείρησης που στήθηκε για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στην χώρα”. Παράλληλα θα μιλήσει για “νέα διαπλοκή” και θα χαρακτηρίσει “κακόγουστο ανέκδοτο” τα περί “ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς”.

Στο εσωτερικό της ΝΔ, υπήρξε συζήτηση περί κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του κ. Ν. Παππά, αλλά δεν προχώρησε τελικά καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κρατήσει αυτό το “όπλο” για αργότερα στοχεύοντας προφανώς τον κ. Τσίπρα.

Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως, αναμένουν με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη την Δευτέρα και θεωρούν ότι θα κρατήσει ψηλά τους τόνους συσπειρώνοντας το δικό του ακροατήριο, αλλά και εκείνους που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών και εξελίχθηκε σε μια μνημονιακή κυβέρνηση πιο σκληρή και πιο ωμή από ότι οι προηγούμενες.

Ο διεμβιολισμός και άλλων πολιτικών χώρων παραμένει το ζητούμενο και για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε όλες του τις δημόσιες τοποθετήσεις, ζητεί την εμπιστοσύνη ακόμη και εκείνων που δεν ψήφισαν ποτέ στο παρελθόν ΝΔ. Στόχος του είναι να “κινηθεί” προς το κέντρο, χωρίς να αφήσει την λεγόμενη “λαϊκή δεξιά” που παραμένει σε υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους, οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη.