Πολιτική

Στη ΝΔ θεωρούν… “ξένο σώμα” τον Μίχαλο και τον Αγοραστό

"Γκρίνιες" στη ΝΔ για τη συμμετοχή Μίχαλου και Αγοραστού στην επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Τασσιόπουλου για το κλίμα στην Πειραιώς και τη στάση Μητσοτάκη.

Αποτελούν ουσιαστικά πλέον… “ξένο σώμα” για τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Το μήνυμα αυτό δίνουν σε όλες τις συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά το κλίμα που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή τους στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία συνέστησε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά και τα στελέχη του κόμματός του είναι έξαλλοι με τους κκ. Μίχαλο και Αγοραστό, γιατί θεωρούν ότι με τη συμμετοχή τους έδωσαν άλλοθι στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μικροκομματικό “παιχνίδι” με ένα κορυφαίο θέμα, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση. 

Στην Πειραιώς πιστεύουν μάλιστα ότι και οι δύο τους δεν δικαιολογείται λόγω της εμπειρίας τους να πέσουν στην παγίδα, που τους έστησε ο πρωθυπουργός με τη σύσταση της επιτροπής και η οποία είχε δύο στόχους: Πρώτον, να εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας, ως ένας ηγέτης που συνομιλεί με τους εκπροσώπους της κοινωνίας και δεύτερον, να επιχειρήσει μέσω αυτού του ζητήματος να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, στην οποία ο ίδιος βρίσκεται σήμερα με την αλλαγή της ατζέντας στο δημόσιο διάλογο. 

Αναλύοντας ακόμα περισσότερο στη ΝΔ την απόφαση Μίχαλου-Αγοραστού, έκαναν επίσης λόγο για επιπόλαιη συμπεριφορά, καθώς και για μανία υπερπροβολής. Ενδεικτικό του κλίματος, που υπάρχει στο κόμμα για τους δύο συμμετέχοντες στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, είναι οι φωνές, που ακούστηκαν από ορισμένους για λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους. Φωνές, τις οποίες σταμάτησε σε σχετικές συζητήσεις ο κ. Μητσοτάκης, θεωρώντας προφανώς ότι αυτό θα ενίσχυε το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από τη συμπεριφορά και των δύο.