Video

Μετά τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους: Ο Κατρούγκαλος θέλει τον κόσμο στο δρόμο για τα εργασιακά

Η αντίδραση του κόσμου απέναντι στη λιτότητα είναι μια αντίδραση που εμείς χρησιμοποιούμε στη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας την Πέμπτη, μιλώντας στο Star.

Την περασμένη Δευτέρα οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους και το πλήρωσαν με δακρυγόνα και ξύλο. Ο πρωθυπουργός επίπληξε τον Τόσκα, απαγόρευσε τη χρήση χημικών στις πορείες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη “μάζεψε” την επίθεση των ΜΑΤ, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Ο κόσμος ξεσηκώνεται και οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους. Στην πράξη, η κυβέρνηση τους καταδικάζει. Στα λόγια όμως ο υπουργός Εργασίας, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στα εργασιακά, καταπατώντας τις άλλοτε “κόκκινες γραμμές”, συμπάσχει.

«Η αντίδραση του κόσμου απέναντι στη λιτότητα είναι μια αντίδραση που εμείς χρησιμοποιούμε στη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος την Πέμπτη, μιλώντας στο Star.

«Οι άνθρωποι πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Επομένως εγώ τώρα που δίνω μάχη με σκληρούς παίχτες, θέλω φυσικά αντίδραση από τον κόσμο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

«Εγώ θεωρώ ότι οι ρυθμίσεις που φέραμε ήταν αυτές που μπορούσαν να εφαρμοστούν στη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση, με βάση τα χρήματα τα οποία είχαμε αλλά και σε κατεύθυνση θετική, κοινωνική, αντίθετη από τη νεοφιλελεύθερη. Όσοι αμφισβητούν αυτά τα οποία λέμε, προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο χθες κ. Κατρούγκαλος είχε πει: «Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά».