Lifestyle

Στη δημοσιότητα εκατοντάδες ερωτικές επιστολές του Μιτεράν

Ο παράφορος έρωτας του Φρανσουά Μιτεράν για την ερωμένη του, Αν Πινζό, αποκαλύπτεται στα φλογερά γράμματα που της έστελνε στη διάρκεια της «ανάρμοστης» σχέσης τους που διήρκεσε πάνω από 30 χρόνια.

Στις 26 Οκτωβρίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, η Αν – Φρανσουάζ Πινζό, η γυναίκα με την οποία ο Σοσιαλιστής ηγέτης έζησε έναν παράνομο και φλογερό έρωτα επί 33 ολόκληρα χρόνια, δημοσιεύει την αλληλογραφία τους, σε ένα βιβλίο που ήδη προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία.

Το βιβλίο υπό τον τίτλο: “Γράμματα στην Αν” συμπεριλαμβάνει 1.218 ερωτικές επιστολές που είχαν ανταλλάξει η Πινζό και ο Μιτεράν όλα αυτά τα χρόνια. Η κρυφή σχέση τους άρχισε το 1962. Εκείνος ήταν τότε 46 ετών και εκείνη μόλις 19. Η Μαζαρέν είναι ο καρπός του έρωτά τους. 

Τα ερωτικά γράμματα του Μιτεράν στην ερωμένη του «Είναι περίπου μεσάνυχτα. Κάθομαι στο γραφείο μου και σας γράφω. Σε εσάς μιλάω Αν. Μ΄αρέσει που υπάρχει αυτή η Αν. Για να την κατακτήσω, χρειάζεται σιωπή και δύναμη, την δύναμη της αναζήτησης και της κατανόησης. Δεν είναι κάτι βαρετό αλλά συναρπαστικό». 

13 Δεκεμβρίου του 1963«Με εσάς ένιωσα συναισθήματα που δεν είχα ζήσει ποτέ ξανά. Αν, ένας από τους λόγους που δίνουν νόημα στη ζωή μου είναι η επιθυμία μου να σας συναντήσω». 

Δευτέρα 13 Απριλίου του 1964 «Νιώθω την ανάγκη να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου. Όταν λέω ότι με εσάς έχω νιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα εννοώ ότι δεν έχω ξαναζήσει αυτή την τρυφερότητα. Για πρώτη φορά, αποκαλύπτομαι. Μ΄εσάς, επικοινωνώ απελευθερώνομαι. Ναι,σας έχω μεγάλη ανάγκη, δική μου Αν. Ναι, χαίρομαι για σας. Και δεν έχω παρά μόνο μία επιθυμία. Να σας δώσω αυτά που λαμβάνω από εσάς».

«Η δική σας ευχαρίστηση πηγάζει από το ηφαίστειο των σωμάτων μας, αγάπη μου. Αυτή αυτή η αλήθεια.Σας αγαπώ όπως και το παιδί σας», γράφει σε μία από τις ερωτικές επιστολές ο Μιτεράν αναφερόμενος στην κόρη του, Μαζαρέν. Η σχέση του Μιτεράν και της κόρη του Μαζαρέν, αποκαλύφθηκε το 1994, όταν το περιοδικό “Paris Match” δημοσίευσε φωτογραφίες του με την κόρη του.

Το 1965, δύο χρόνια αφότου διασταυρώνονται για πρώτη φορά τα βλέμματά τους, ξεκινά ένας μεγάλος έρωτας. Τότε η Αν είναι 22 ετών, εκείνος 49. Ο Μιτεράν πείθει την Αν να εγκαταλείψει τις σπουδές διακόσμησης και να σπουδάσει Νομική και τότε ξεκινά και επίσημα η διπλή ζωή… του Γάλλου προέδρου. 

«Μου αρέσει που είμαι μαζί σου», γράφει ο Μιτεράν και προσθέτει ότι δεν του αρέσει και πάρα πολύ να συναναστρέφεται με «το πάντοτε άγνωστο κοινό» το οποίο πρέπει να πείθεται «με ομιλίες και ιδέες», κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει «μια παράλογη πράξη, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι μόνον η αγάπη και οι πράξεις είναι οι δυνάμεις για να κατακτήσεις κάτι».

«Αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ξέρεις ότι σε σκέφτομαι και ότι είναι θαυμάσια χρήσιμο που έχω την αγάπη της Αν – Φρανσουάζ», την ρωτάει.

Το 1980 γράφει στην αγαπημένη του ότι θα την αγαπά μέχρι θανάτου αλλά δεν παραβλέπει και τις δυσκολίες της κρυφής σχέσης τους. «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μόνη για χάρη τόσο σημαντικών πραγμάτων».

Το 1995, λίγους μήνες πριν πεθάνει έγραψε στην αγαπημένη του ότι ήταν η μεγαλύτερη τύχη της ζωής του.

Η Αν Πινζό θεωρεί ότι τώρα πια, μετά από μια ολόκληρη ζωή κρυμμένη στην αφάνεια είναι καιρός να βγει στο φως αυτή η σχέση και να πάρει την θέση της στα βιβλία της ιστορίας. Όπως η ίδια είπε, «αυτό το βιβλίο δεν πρόκειται να πληγώσει κανέναν, πια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο